Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πρόεδρος ΣΕΒ στο Bloomberg: Πρέπει να αλλάξουν όλοι οι υπουργοί!

Πρόεδρος ΣΕΒ στο Bloomberg: Πρέπει να αλλάξουν όλοι οι υπουργοί!

Δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν έγιναν από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ σε ένα μεγάλο πρακτορείο ειδήσεων του εξωτερικού, το Bloomberg. Ο κ. Φέσσας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χρειάζεται περισσότερα ικανά στελέχη στον κυβερνητικό μηχανισμό για να προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις στη χώρα και να θέσουν την οικονομία σε πιο σταθερή βάση.

 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg στις Βρυξέλλες, ότι «οι περισσότεροι Έλληνες υπουργοί πρέπει να αντικατασταθούν από πρόσωπα με τεχνογνωσία και διαπιστευτήρια στις μεταρρυθμίσεις. Διαφορετικά, πρόσθεσε, η Ελλάδα θα δυσκολευθεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται με βάση το πρόγραμμα βοήθειας και να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη».

«Ούτε η ιδεολογία ούτε η εμπειρία των προσώπων σε αυτή την κυβέρνηση θα βοηθήσουν τη μετάβαση αυτή», δήλωσε ο κ. Φέσσας. «Σίγουρα, χρειάζονται μερικές νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι σε πολύ κρίσιμες θέσεις». Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι, αν και ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυξε πρόσφατα «σε κάποιο βαθμό» ότι η Ελλάδα είναι «ανοικτή στις επιχειρήσεις», οι ενέργειες αξιωματούχων του έστειλαν ένα διαφορετικό μήνυμα που απειλεί να κρατήσει μακριά νέους επενδυτές και να αποθαρρύνει τους υφιστάμενους. Αναφέρθηκε σε πρόσφατα εμπόδια στο σχέδιο της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold να αναπτύξει ένα ορυχείο στη Βόρεια Ελλάδα. «Είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής στην Ελλάδα», δήλωσε ο Φέσσας, προσθέτοντας: «Η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη».

Η ελληνική οικονομία, είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, έχει κάποια φωτεινά σημεία, τα οποία αφορούν τον τουρισμό, τις επενδύσεις σε κλάδους, όπως η γεωργία, και την πολιτική σταθερότητα. Νέες εκλογές, σημείωσε, δεν θα ήταν λύση για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να προωθήσει τις αλλαγές στην οικονομική πολιτική που απαιτούν οι πιστωτές για να λάβει νέες εκταμιεύσεις από το πρόγραμμα βοήθειας. «Η αλλαγή κυβερνήσεων κάθε έξι μήνες δημιουργεί πολύ αστάθεια και αβεβαιότητα», δήλωσε, προθέτοντας: «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Εφόσον χρησιμοποιούν και επιφορτίζουν πρόσωπα που γνωρίζουν πώς πρέπει να προχωρήσει αυτή η εφαρμογή, δεν θα έχουν σοβαρά προβλήματα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε