Πολιτική

Πρωινό για Μητσοτάκη και Μέρκελ στον απόηχο της συνέντευξής της για τα χρόνια της κρίσης

Τι συζήτησαν η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρωθυπουργός

Όταν πριν από 10 χρόνια και παραπάνω η Άνγκελα Μέρκελ περνούσε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ήταν μεγάλη είδηση. Σήμερα, δεν πέρασε καν την πόρτα του Μαξίμου αλλά του σπιτιού του πρωθυπουργού και είναι απλώς… Πέμπτη. 

Πλέον η ίδια δεν είναι Καγκελάριος της Γερμανίας και η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαλαρός – όσο του το επιτρέπει η πολιτική επικαιρότητα και ειδικά το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ – υποδέχθηκε την Άνγκελα Μέρκελ στο σπίτι του. 

Οι δυο τους πήραν πρωινό και ανάμεσα σε καφέ και κρουασάν Μητσοτάκης και Μέρκελ συζήτησαν όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη που δεν είναι και λίγα.

Χθες, Τετάρτη (02/07/2025) η Άνγκελα Μέρκελ παραχώρησε μια συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά στην οποία αναφέρθηκε στην στάση της ίδιας και της χώρας της στα χρόνια της κρίσης και μίλησε για όλους τους Έλληνες «πρωταγωνιστές» της περιόδου εκείνης. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χάρης Δούκας: «Αν δεν είμαστε πρώτοι στις εκλογές, θα είναι ήττα για όλους μας»
Ο Χάρης Δούκας αρχικά αναφέρθηκε στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία
Ο Χάρης Δούκας