Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο: “Κουκούλωμα” καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική Novartis
Intime Αρχείο

Έντονα επικριτικός για την προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν ήθελαν να ερευνηθεί η πολιτική επιρροή του φαρμακευτικού κολοσσού” επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, “βασική αποστολή της επιτροπής δεν ήταν μόνο να ερευνήσει τις τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, οι οποίες, όπως αποδείχθηκε, ήταν ανύπαρκτες, αλλά να ερευνήσει χωρίς διακρίσεις ή εξαιρέσεις, τις πτυχές των πολιτικών αποφάσεων, υγειονομικών συμπεριφορών και δράσεων στον χώρο της υγείας, και κυρίως τους τρόπους με τους οποίους εξυπηρετήθηκαν τα συμφέροντα της Novartis”.

Στην πορισματική του θέση ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι είναι κεντρικό αίτημα του ελληνικού λαού είναι να δοθεί τέλος σε ό,τι αμαρτωλό, σάπιο και διεφθαρμένο ταλανίζει το χώρο της υγείας και να ερευνηθεί ποια ήταν η πολιτική επιρροή του πανίσχυρου φαρμακευτικού κολοσσού.

Click4more: Πρόεδρος Προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο – “Δεν είναι απλά εγκλήματα αλλά πράξεις που πλήττουν την δημοκρατία”

Στην έκθεσή της Κουμουνδούρου επιρρίπτει ευθύνες στην πλειοψηφία της επιτροπής διότι δεν βοήθησε στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και κατηγορεί την πλειοψηφία για την απουσία τήρησης στοιχειωδών δικονομικών κανόνων, για θεσμικά ατοπήματα και ακυρότητες.

Όπως εξάλλου σημειώνεται στο πόρισμα, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της Επιτροπής παραβιάστηκε με τον πλέον “βάναυσο” τρόπο το τεκμήριο της αθωότητας, όχι μόνο του πρ. υπουργού, αλλά και των λειτουργών της Δικαιοσύνης, με χαρακτηριστικότερη την πλέον πρόσφατη δήλωση υπουργού, ο οποίος ανέφερε ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς, θα έπρεπε να μπει φυλακή και μάλιστα για πολλά χρόνια.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις