Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Προσέχουν για να… έχουν στη ΝΔ: Η σολομώντεια λύση για την προεδρία της ΚΕΔΕ που απέτρεψε «γαλάζιο» εμφύλιο

ΝΔ
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Προληπτικά και… πυροσβεστικά λειτούργησαν στη ΝΔ, προκειμένου ν’ αποφύγουν τον πρώτο σοβαρό εσωκομματικό εμφύλιο μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Επίδικο ήταν η προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, καθώς κόντρα στην επίσημη «γαλάζια» υποψηφιότητα του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου δήλωσε αποφασισμένος να διεκδικήσει την προεδρία ο δήμαρχος Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Η… λύση στην ΝΔ

Ο κ. Κυρίζογλου έχει αναφορές στο «σαμαρικό» στρατόπεδο της ΝΔ και είναι πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το 2014 είχε πειστεί την τελευταία στιγμή να κάνει πίσω και ν’ αφήσει ως μόνο διεκδικητή για την προεδρία της ΚΕΔΕ τον Γιώργο Πατούλη.

Μπροστά στο ενδεχόμενο λοιπόν αυτή τη φορά να μην υποχωρήσει, ο γραμματέας της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου και ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης του κόμματος, Σπύρος Σταθούλης κάλεσαν τους δύο διεκδικητές του «θρόνου» της ΚΕΔΕ στα γραφεία της ΝΔ και βρέθηκε μια σολομώντεια λύση: να κατέβουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και αυτός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ.

*Του Αιμίλιου Περδικάρη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις