Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Προσφυγικό: Στην αναμονή για την ανακοίνωση του συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης

Μαξίμου
Intimenews (αρχείο)

Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη (06.11.2019) η σύσκεψη στο Μαξίμου για το Προσφυγικό.

Κατά πληροφορίες, η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης για το Προσφυγικό και ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος είτε το Σαββατοκύριακο (9 – 10.11.2019) είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαφές του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου με τις τοπικές κοινωνίες και τα αυτοδιοικητικά στελέχη, με στόχο να μετριαστούν οι αντιδράσεις από τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Click4more: Χρυσοχοΐδης για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα – Ζήτησε βοήθεια από την Ε.Ε., ένα κράτος ανταποκρίθηκε

Η συζήτηση θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πάνω στους τέσσερις άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης που είναι:

– Η καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

– Η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου, μέσω του νέου νόμου.

– Η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, για τα οποία οι διαδικασίες χωροθέτησης συνεχίζονται. Επίσης, η κατανομή προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα με βάση τον κανόνα του 1% του συνολικού πληθυσμού ανά περιφέρεια.

– Ο πολλαπλασιασμός των επιστροφών, ώστε να φτάσουν τις 10.000 έως τα τέλη του 2022.

Της σύσκεψης για το Προσφυγικό προηγήθηκε στο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και υπηρεσιακούς παράγοντες για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση την Πέμπτη (07.11.2019).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις