Πολιτική

Πρόσκληση Μητσοτάκη στους Προέδρους Google και Meta για επενδύσεις στην Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Matt Brittin.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική αύξησης των επενδύσεων της Google στη χώρα μας, η ευρύτερη αξιοποίηση εργαλείων που ήδη διαθέτει η Google στην Ελλάδα για προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης και επιχειρηματικότητας, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, όπως επίσης και τα σχέδια της εταιρείας για υπόγεια καλώδια που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή (Blue Submarine Cable System).

Ο Πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Meta για Διεθνείς Υποθέσεις, Nick Clegg. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τεχνολογικές εξελίξεις, το μέλλον του διαδικτύου και τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώθηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προώθηση καινοτομιών στην Ευρώπη.

Κατά την παρουσία του στο Davos ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Greek House Davos, το οποίο προωθεί την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, αναδεικνύει την ελληνική επιχειρηματικότητα και προβάλλει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

“Νομίζω ότι είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ευθυγραμμίζεται με τη γενικότερη αλλαγή της εικόνας της χώρας και την αναβάθμισή της. Μία πραγματικότητα η οποία είναι αισθητή παντού και είναι πολύ σημαντικό ότι μπορούμε να έχουμε παρουσία, ένα χώρο συναντήσεων” ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Εξάλλου η χρησιμότητα του Νταβός δεν είναι μόνο οι δημόσιες εμφανίσεις μας, είναι κυρίως οι συναντήσεις και οι επαφές οι οποίες γίνονται πέριξ των δραστηριοτήτων που εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα. Οπότε να ξέρετε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή” συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: “Βάζετε και εσείς το λιθαράκι σας σε μια συνολική προσπάθεια αλλαγής της εικόνας της χώρας, προσέλκυσης επενδύσεων και αναβάθμισης της Ελλάδος πολιτικά και οικονομικά”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 16