Πολιτική

Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ανακοινώνει ο Σαμαράς

Τους εκπροσώπους των φορέων ιατρών και φαρμακοποιών δέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μετά το πέρας της συνάντησης δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών Μ. Βλαστάρακος, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπανδιας Οδοντιάτρων, Αθ. Κατσίκης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βλαστάρακος τόνισε οτι “ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για τα θέματα υγείας. Αναλυτικότερα για τα προβλήματα που απασχολούν τους γιατρούς, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αύξηση της χρηματοδότησης, αναβάθμιση των ιατρικό φαρμακευτικών υποδομών, επαναπρόσληψη των ιατρών του ΕΟΠΠΥ και την στελέχωση των νοσοκομείων και των κλινικών ΜΕΘ”

Ο κ. Βλασταράκος υποστήριξε ακόμη” ζητάμε πλήρης ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος και εξορθολογισμό των δαπανών”.

“Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία να λυθούν πλήρως τα ζητήματα” ειπε κλείνοντας ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ιατρών.

Απο την πλευρά του, ο κ. Πατούλης τόνισε: “Ζητήσαμε ισότιμη πρόσβαση στην υγεία τόσο για ανασφάλιστους όσο και για πολίτες που ζουν σε νησιά και χωριά απομακρυσμένα απο αστικά κέντρα”

Τέλος, ο κ Κατσικης υπογράμμισε οτι ” ο πρωθυπουργός κατανόησε πλήρως κατανόησε πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και ειδικότερα ο ΕΟΠΠΥ ενώ συζητήσαμε την ένταξη των οδοντιατρικών υπηρεσιών στον ΕΟΠΠΥ”

Συνφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακοινώσει προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με προτεραιότητα της Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι λόγοι υγείας δεν επέτρεψαν τον πρόεδρο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλογου κ Κ. Λουράντο να παραστεί στη συνάντηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Πείτε μας αν μιλούσε ο Ανδρουλάκης με τον Χατζηδάκη» – «Πολιτική αλητεία, ανακαλέστε τα ψεύδη»
«Τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «παζάρια το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει» και αυτό «ας το χωνέψει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
Νίκςο Ανδρουλάκης 20
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 30