Site icon NewsIT
11:21 Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

Προσωπική επίθεση Μακάριου Λαζαρίδη στη Νάντια Γιαννακοπούλου – Άγριος καυγάς on air – Δάκρυσε από την ένταση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Η απαράδεκτη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις

Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα

Η Νάντια Γιαννακοπούλου

Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη και την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου σε τηλεοπτικό πάνελ στον ΑΝΤ1.

Η αντιπαράθεση έγινε προσωπική με τον Μακάριο Λαζαρίδη να ισχυρίζεται ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου την επομένη των αποκαλύψεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ τον έπιασε στο εντευκτήριο της Βουλής και τον ρώτησε με αγωνία όπως είπε, τι άλλο έρχεται.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου αντέδρασε διαψεύδοντας όλα όσα είπε ο Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας για ψέματα λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε και επαφή με τον Μακάριο Λαζαρίδη.

Στη συνέχεια η ένταση κορυφώθηκε με την κα Γιαννακοπούλου να μιλάει για χυδαία επίθεση. Όλα έχουν ένα όριο είπε και ξέσπασε σε κλάματα. Αυτό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν ότι ο κ. Λαζαρίδης ακόμα και την στιγμή που η κα Γιαννακοπούλου ήταν συντετριμμένη και εξοργισμένη από όσα της είχε καταλογίσει γελούσε κοροϊδευτικά.

Πώς ξεκίνησε ο καυγάς: «Θα είστε η πρώτη που θα αμφισβητήσει τον Ανδρουλάκη»

Ο καυγάς άναψε από τα πρώτα κιόλας λεπτά, όταν ο Μακάριος Λαζαρίδης έκανε ένα σχόλιο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναζητά νέο πρόεδρο μετά τις εκλογές και πως η ίδια θα είναι η πρώτη που θα τον αμφισβητήσει.

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Μην θεωρείτε δεδομένη την ψήφο των Ελλήνων πολιτών»

Μακάριος Λαζαρίδης: «Τη βραδιά των εκλογών […] Θα ψάχνετε για αρχηγό και θα είστε η πρώτη που θα τον αμφισβητήσει. Τελεία»

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Ανακαλέστε και αφήστε αυτές τις χυδαιότητες […] Για να καταλάβετε, όταν ο κύριος Λαζαρίδης στερείται από πολιτικά επιχειρήματα, οδηγείται σε χυδαιότητες […] Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο τραμπουκισμού»

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είναι μια πολιτική εκτίμηση, κυρία Γιαννακοπούλου […] Όπως είναι πολιτική μου εκτίμηση ότι αν το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα, έχει τελειώσει».

Δείτε την αντιπαράθεση

Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέφυγε από τα όρια της πολιτικής συζήτησης και του πολιτικού διαλόγου και κατέληξε σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η συζήτηση πέρασε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον κ. Λαζαρίδη να αναφέρει ότι προφυλακισμένος στην Κρήτη είναι ο κουμπάρος του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως η κ. Γιαννακοπούλου τον προσέγγισε στο καφενείο της Βουλής μετά τις αποκαλύψεις του στην εξεταστική επιτροπή, με αγωνία για το «αν έρχονται και άλλα».  

Μακάριος Λαζαρίδης: «Θέλετε να σας πω με τι αγωνία ήρθατε και με ρωτήσατε την επόμενη μέρα της αποκάλυψης που έκανα στην εξεταστική επιτροπή αν έρχονται κι άλλα;» 

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Τι λέτε; Δεν ντρέπεστε; […] Διαψεύδω ρητά και κατηγορηματικά και ο τραμπουκισμός και το ψέμα έχει ένα όριο» 

Η κ. Γιαννακοπούλου διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό, τονίζοντας ότι δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα με τον βουλευτή της ΝΔ, ενώ του ζήτησε σε έντονο ύφος να ανακαλέσει, προειδοποιώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη: 

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Ανακαλέστε τώρα» 

Μακάριος Λαζαρίδης: «Όχι, δεν ανακαλώ. […] Στο καφενείο της Βουλής είμαστε, κυρία Γιαννακοπούλου» 

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Θα μιλήσουμε στα δικαστήρια τότε» 

Όσο η αντιπαράθεση οξυνόταν, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Λαζαρίδη για προσωπική επίθεση και πολιτική τοξικότητα, εξαπολύοντας βαρείς χαρακτηρισμούς: 

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Είστε ένας κινούμενος βούρκος. […] Εκπροσωπείτε αυτή τη στιγμή τον πολιτικό βούρκο, κύριε Λαζαρίδη, με ψέματα και προσωπικές επιθέσεις» 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της οξείας αντιπαράθεσης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε ευθέως τα πτυχία του βουλευτή της ΝΔ, κάνοντας λόγο για κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό και τους νέους ανθρώπους. 

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Με τις κοροϊδίες των πτυχίων σας, με την κοροϊδία στον ελληνικό λαό, με την κοροϊδία στα νέα παιδιά. Που θα έχουν πτυχίο, αλλά δεν είναι σαν κι εσάς να έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και να ωφελούνται» 

Από την πλευρά του, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε κάνοντας αναφορά στα πτυχία του αλλά και στην κοινοβουλευτική πορεία της κ. Γιαννακοπούλου: 

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μια χαρά πτυχίο έχω, κυρία Γιαννακοπούλου… Με την οικογενειοκρατία σας που γίνατε βουλευτής γιατί ήταν ο πατέρας σας βουλευτής» 

Παρά τις προσπάθειες των δημοσιογράφων να ηρεμήσουν τα πνεύματα, το κλίμα παρέμεινε τεταμένο.  

Η κ. Γιαννακοπούλου υποστήριξε ότι ο βουλευτής της ΝΔ ενέργησε δόλια , ώστε να παρουσιάσει εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στην ίδια και τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Ακούστε πόσο πονηρά το έκανε. Προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να δείξει ότι υπάρχει μια υφέρπουσα κόντρα με τον πρόεδρο του κόμματός μου […] Και έρχεται μετά για να καταλάβετε πώς κεντάνε οι Γκέμπελς της Νέας Δημοκρατίας, και λέει τέτοιου είδους ψέματα που είναι αδιανόητα» 

Στο τέλος, μάλιστα, της συζήτησης, η φόρτιση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ήταν τέτοια που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στον αέρα. Βουρκωμένη από την ένταση και το ύφος της επίθεσης που δέχτηκε, ανέφερε σε κατάσταση σοκ: 

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ να πέσει τόσο πολύ το επίπεδο με τέτοιου είδους ψεύδη και τέτοιου είδους επιθέσεις», ολοκλήρωσε η βουλευτής σε εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά κατάσταση. 

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Λίγη ώρα μετά το επεισόδιο, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε δριμεία ανακοίνωση, υιοθετώντας πλήρως την κριτική περί «βούρκου» και αμφισβήτησης των πανεπιστημιακών προσόντων του Μακάριου Λαζαρίδη, που διατύπωσε στον αέρα η βουλευτής του.

Αρχικά, η Χαριλάου Τρικούπη καταλογίζει υποτροπιάζουσα συμπεριφορά στον βουλευτή της ΝΔ, δείχνοντας ότι θεωρεί το συμβάν μέρος μιας συστηματικής τακτικής οξυμένων επιθέσεων

«Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, έδωσε και σήμερα διαπιστευτήρια τοξικού πολιτικού λόγου και ανοίκειων επιθέσεων. Είναι πολλάκις υπότροπος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Η ανακοίνωση του κόμματος έπειτα αξιοποιεί ευθέως τις αναφορές της κ. Γιαννακοπούλου στο πάνελ σχετικά με τα ακαδημαϊκά προσόντα του βουλευτή της ΝΔ, συνδέοντας τα ακαδημαϊκά του διαπιστευτήρια με την πολιτική του αξιοπιστία. «Η αξιοπιστία του κ. Λαζαρίδη είναι ανάλογη των πτυχίων του», λέει το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ παρέχει πλήρη κάλυψη στη βουλευτή του, στηρίζοντας την καταγγελία της για κατασκευασμένους ισχυρισμούς περί της συνομιλίας στο καφενείο της Βουλής, λέγοντας πως «αυτή τη φορά επιτέθηκε με ψεύδη εναντίον της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νάντιας Γιαννακοπούλου, προχωρώντας σε μια χυδαία προσωπική επίθεση. Να τον χαίρεται η Νέα Δημοκρατία».

Τέλος, αναβιβάζει την πολιτική ευθύνη στο ανώτατο επίπεδο, στρεφόμενο προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δια της επανειλημμένης αφωνίας της, επικροτεί και αποδέχεται αυτό το πολιτικό ύφος και ήθος. Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Πρωθυπουργός», καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version