Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ο Βούτσης – “Δεν συζητάμε ακόμα για τη συμφωνία των Πρεσπών”

Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ο Βούτσης – “Δεν συζητάμε ακόμα για τη συμφωνία των Πρεσπών”

Χρόνο φαίνεται πως προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση προκειμένου να καταφέρει να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών από την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Βούτσης ψάχνει τρόπο να αυξήσει κατά ένα άτομο την επιτροπή, ώστε να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσει η Συμφωνία και να οδηγηθεί στην Ολομέλεια.

Κι αυτό γιατί μετά το “διαζύγιο” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πλέον πλειοψηφία. Την ίδια ώρα, το Ποτάμι που είναι πιθανόν να ταχθεί υπέρ της συμφωνίας, αντικατέστησε τον Σπύρο Δανέλλη με τον Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα την καταψηφίσει!

Επομένως με την παρούσα σύνθεση η συμφωνία θα μπλοκάρει πριν καν πάει στην ολομέλεια! Ερωτώμενος σήμερα πάντως ο Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι σήμερα προέχει η ψήφος εμπιστοσύνης, σε μια προσπάθεια απλά να… κερδίσει χρόνο.

«Σήμερα διεξάγεται μια πολύ σημαντική διαδικασία στη Βουλή. Όλοι όσοι θέλησαν να μιλήσουν θα πάρουν το λόγο», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι αυτή η διαδικασία. Όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, και η διαδικασία στην Επιτροπή και η διαδικασία στην Ολομέλεια, θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό, όπως άλλωστε γίνεται πάντα με όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σήμερα, δεν είναι αυτή η ατζέντα, αλλά η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις