Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πρόταση μομφής – Δημήτρης Κουτσούμπας: Η μομφή του ΚΚΕ στρέφεται σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής – Δημήτρης Κουτσούμπας: Η μομφή του ΚΚΕ στρέφεται σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

Η μομφή του ΚΚΕ απευθύνεται στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε στη διαδικασία για την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας
«Ο λαός έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή που θα γκρεμίσει το παλιό και σάπιο», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Μιλώντας για την πρόταση μομφής ο Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε αρχικά μομφή στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας, της πανδημίας αλλά και της ακρίβειας, υπογραμμίζοντας ότι τα λαϊκά εισοδήματα και η εργατική τάξη στερείται θέρμανσης.

Στην ομιλία του χαρακτήρισε «πράσινα άλογα την ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση» και επισήμανε ότι «η μομφή του ΚΚΕ δεν αφήνει απέξω καμία πτυχή των κυβερνητικών πεπραγμένων, εν αντιθέσει με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που έχει περιορισμένο περιεχόμενο».

Στρέφοντας τα πυρά του και στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δίνει «χέρι βοηθείας» στη κυβέρνηση κι αυτό τον καθιστά σύμμαχο με την κυβέρνηση, γιατί έτσι λέγεται στη γλώσσα του λαού. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε δε, ότι η μομφή του ΚΚΕ απευθύνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ «για τη συνολική του στάση που παραμυθιάζει τον κόσμο».

«Ο λαός έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή που θα γκρεμίσει το παλιό και σάπιο, για να χτίσει το νέο, με τον ίδιο το λαό κυρίαρχο. Ο ελληνικός λαός κουράστηκε από σωτήρες και σταρ. Όσο θα περνάει από το μυαλό σας, ότι αυτές οι δύο απλές κουβέντες ότι “ο λαός μπορεί να σώσει το λαό” στο δρόμο της ανατροπής σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, τόσο τα επιτελεία σας, τα μέσα σας, θα ξεθάβουν τον αντικομουνιστικό οχετό» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, οικοδομώντας το δικό του κράτος, το κράτος των εργατών, του λαού, για τις δικές του ανάγκες, κόντρα στη σημερινή βαρβαρότητα που αναβλύζει από παντού» κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις