Δευτέρα, 4 Μαρ.
12oC Αθήνα

Πρόταση μομφής: Οργισμένη ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ για το «μπλόκο» Τασούλα σε Ανδρουλάκη

ΚΙΝΑΛ
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Για «αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική η απόφαση του Προέδρου της Βουλής» κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου για τα όσα έγιναν γνωστά στην Βουλή, την πρώτη μέρα της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης.

«Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Και συνεχίζει: «Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, o κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις