Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρόταση μομφής – Βουλή: Η «πολιτική της απελπισίας» και «η γκλίτσα του τσοπάνη»

Πρόταση μομφής – Βουλή: Η «πολιτική της απελπισίας» και «η γκλίτσα του τσοπάνη»

Κόντρες, διαξιφισμοί και υψηλοί τόνοι μεταξύ των υπουργών και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση νωρίτερα το Σάββατο (29.01.2022), οι βουλευτές της ΝΔ επιτίθενται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική της απελπισίας», βλέποντας ότι ολοένα και περισσότερο απομονώνονται από την κοινωνία και αισθάνονται τον φόβο ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι τρίτο κόμμα.

Από την αντίπερα όχθη οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντεπιτίθενται, καταλογίζοντας επιτελική αποτυχία της Κυβέρνησης που πρέπει να φύγει άμεσα για να έρθει μια προοδευτική κυβέρνηση.

«Μην ξύνεστε…»

Η Ντόρα Μπακογιάννη λίγη ώρα νωρίτερα, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη που της είπε «μην ζητάτε συγνώμη, η μόνη συγνώμη είναι να πάτε σε εκλογές», τού απάντησε «μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Γιατί καμία φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά», επισημαίνοντας ότι «το 2022 δεν είναι 2015. Ο λαός έπαθε και έμαθε. Έβγαλε τα συμπεράσματά του», αλλά, «εσείς είστε κολλημένοι στην ίδια στρατηγική και τακτική της απόλυτης καταστροφολογίας, του απόλυτου λαϊκισμού, του “όχι” σε όλα, και στο λεξιλόγιο του νεοφιλελευθερισμού και ότι άλλο έχετε χρησιμοποιήσει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις