Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πρώτη κατοικία -Τζανακόπουλος: Μέσα στην εβδομάδα ψηφίζεται η τροπολογία

Πρώτη κατοικία -Τζανακόπουλος: Μέσα στην εβδομάδα ψηφίζεται η τροπολογία

Για το ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα, για το θέμα της πρώτης κατοικίας, για το αν θα πάρουμε την δόση στο επόμενο Eurogroup αλλά και το πότε θα γίνουν εκλογές, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στο ερώτημα του newsit.gr για το πότε θα ψηφιστεί η τροπολογία για την πρώτη κατοικία και αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των εταίρων απάντησε: «Η ρύθμιση θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας. Η συζήτηση με τους εταίρους έχει προχωρήσει, έχουμε βρει πάρα πολλά κοινά σημεία. Υπάρχουν ακόμα κάποιες μικρές διαφορές πάνω σε ζητήματα στα οποία νοήμονες άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν διαφορετικές απόψεις. Ωστόσο, διατηρούμε την δυνατότητα να θεωρούμε ότι γνωρίζουμε καλύτερα την ελληνική αγορά ακινήτων από τους εταίρους μας και με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας μαζί τους».

Για το θέμα των επιχειρηματικών δανείων και πόσοι μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν είπε: «πράγματι δεν αφορά όλους τους επιχειρηματίες. Εμείς αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε ήταν να ενταχθούν πολύ μεγάλα δάνεια στην ρύθμιση αυτή γιατί θα έδινε το σήμα ότι προστατεύουμε στρατηγικούς κακοπληρωτές αλλά τους ανθρώπους του μόχθου».

Επίθεση σε Στουρνάρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφορικά με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τραπεζικό στέλεχος που είναι αντιμέτωπο με ποινική δίωξη για δάνεια που έλαβε το 2007  και αγγίζουν τις 800 χιλιάδες ευρώ και τα οποία φέρονται να μην εξυπηρετούνται και είναι νυν επιτελικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος είπε: «Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε παλαιότερες υποθέσεις όπως στην περίπτωση του κ. Πολάκη είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά και δεν φαίνεται να επιδεικνύει τα ίδια αντανακλαστικά με τον συνεργάτη του τον κ. Πάσχα στον οποίο ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια ύψους 800.000 ευρώ και δημιουργεί ένα μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον κ. Στουρνάρα. Είναι ένα θέμα για το οποίο αναμένουμε τις εξηγήσεις του γιατί εγείρει τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος».

Για τον Πέτρο Κόκκαλη

Στο ερώτημα με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Ο κ. Κόκκαλης πέρα από ένα βαρύ όνομα έχει και μια προσωπική ιστορία και μια προσωπική πολιτική διαδρομή μια καταγραφή στον δημόσιο χώρο και στην δημόσια σφαίρα στην χώρα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εξελέγη το 2014 δημοτικός σύμβουλος, υπήρξε αντιδήμαρχος Πειραιά και ήταν ένας άνθρωπος που κινητοποιήθηκε με αλληλεγγύη στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

Είπε επίσης ότι σήμερα ο κ. Πέτρος Κόκκαλης συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά σε έναν αγώνα απέναντι στον μιντιακό υπόκοσμο, απέναντι στην ακροδεξιά υποκουλτούρα απέναντι σε μια συνθήκη ζοφερή η οποία απειελί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την ελληνική δημοκρατία».

Πρόσθεσε ότι «άνθρωποι που προέρχονται από την αστική τάξη έχουν ξανασυμμαχήσει με την αριστερά στο παρελθόν και θα το κάνουν και στο μέλλον, αυτό φαίνεται ενοχλεί συγκεκριμένα συμφέροντα που αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια δυνατότητα ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής διείσδυσης».

Για το θέμα του Δώρου του Πάσχα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Αυτά τα ζητήματα έχουν ξεκαθαριστεί από χτες. Η κυβέρνηση αυτή δεν μοιράζει λεφτά με το ελικόπτερο, δεν κάνει προεκλογικά κόλπα, δεν κάνει προεκλογικά τρικ, έχει μια πολύ συγκεκριμένη οικονομική και κοινωνική πολιτική».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας για το θέμα της Μυρσίνης Λοΐζου είπε ότι το αντιμετώπισε με πολύ σωστό τρόπο και επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι όταν στελέχη της πιάνονται με την γίδα στην πλάτη, απειλούν δικαστές και λένε εκφράσεις τύπου «θα σας τελειώσω» και «θα σας πάω αίμα». Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα για τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος όπως είπε καταγγέλεται από συνεργάτες του και ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης.

Χαρακτήρισε επίσης ατόπημα το γεγονός ότι η πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επί 5,5 χρόνια έπαιρνε την σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις