Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Προϋπολογισμός 2016: Απόντες ο Τσίπρας και οι υπουργοί από τη Βουλή

Προϋπολογισμός 2016: Απόντες ο Τσίπρας και οι υπουργοί από τη Βουλή

Σε στικάκι αλλά μέσα σε κουτάκι κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σε μία άδεια Βουλή αφού έλειπε ο Τσίπρας, οι υπουργοί αλλά και σχεδόν όλοι οι βουλευτές.

Το ηλεκτρονικό αρχείο, με ένα δισέλιδο περίπου διαβιβαστικό έγγραφο παρέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος όρισε ότι η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών θα ξεκινήσει την ερχομένη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής σε τέσσερις συνεδριάσεις.
Η πενθήμερη κοινοβουλευτική «μάχη» του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου με την προβλεπόμενη ονομαστική ψηφοφορία.
Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα εξαντληθεί το πενθήμερο προκειμένου να υπάρξει χρόνος για να τοποθετηθούν τα κόμματα και να μιλήσουν όσο περισσότεροι βουλευτές γίνεται.

Η διαδικασία κατάθεσης του Προϋπολογισμού ήταν κάπως «ταπεινή» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Καθώς εφέτος όχι μόνο δεν παρέστη, όπως είθισται, ο Πρωθυπουργός σε αυτή την κορυφαία όπως θεωρείτε κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά και τα υπουργικά και βουλευτικά έδρανα ήταν άδεια από υπουργούς και βουλευτές.
Βλέπετε εφέτος, είναι «δεύτερη» και όχι «πρώτη φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς» και δεύτερον και κυριότερο είναι Παρασκευή ημέρα κοινοβουλευτικού ελέγχου και συνεπώς ημέρα μετάβασης των βουλευτών στις περιφέρειές τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε