Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Προϋπολογισμός 2019: Πέρασε με 154 ψήφους υπέρ και 143 κατά

προϋπολογισμός
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2019 από την Βουλή.
Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη με εκατέρωθεν επιθέσεις.
Άγριος καυγάς νωρίτερα μεταξύ του αρχηγού της ΝΔ και του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Ψηφίστηκε απόψε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2019. Η ψηφοφορία αυτή έχει παραδοσιακά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι τόνοι είχαν ανέβει από νωρίς και… ανεβαίνουν διαρκώς από τις 19:40, όταν στο βήμα ανέβηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να παίρνει την σκυτάλη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τις κόντρες να είναι εντονότατες.

Στο περιθώριο της ψήφισης του προϋπολογισμού, ανακοινώθηκε η προσχώρηση του βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη στη ΝΔ, ενώ το μάτι στον Γιάννη Σαρίδη προερχόμενο από την Ένωση Κεντρώων έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Αλέκου Φλαμπουράρη. Ο κ. Σαρίδης είχε δηλώσει προ ημερών ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Αυτό που κυριαρχεί στην συζήτηση του προϋπολογισμού είναι εκτός από τα θέματα της οικονομίας και όσα έγιναν στον ΣΚΑΙ με την βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12/2018).

Δείτε λεπτό προς λεπτό τα όσα συνέβησαν

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακροδεξιά στροφή της ΝΔ επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υιοθετήσει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Στο Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε θεωρούν ότι η ΝΔ έχει εξαντλήσει τα αποθέματα ψηφοφόρων από την κεντροδεξιά και γι’ αυτό μοιραία στρέφεται προς την ακροδεξιά. Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Ελένης Καλογεροπούλου.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις