Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Προϋπολογισμός 2020: “Καταψηφίζουμε τη συρρίκνωση των μισθών”, λέει ο Κουτσούμπας

Προϋπολογισμός 2020: “Καταψηφίζουμε τη συρρίκνωση των μισθών”, λέει ο Κουτσούμπας
intime

“Τα οφέλη του Προϋπολογισμού 2020 που φέρνετε για ψήφιση, καρπώνεται μόνο το μεγάλο κεφάλαιο” δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη (18.12.2019).

“Συρρικνώνετε με κάθε τρόπο τους μισθούς και μετατρέπετε τους Έλληνες εργαζόμενους στους φτωχότερους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα “Προϋπολογισμός 2020”.

“Η πολιτική σας χτυπάει τους μισθωτούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σας αδικούν όσοι εδώ μέσα σας προσάπτουν ότι δεν έχετε σχέδιο. Τουναντίον, οι πράξεις σας αποδεικνύουν το ταξικό πρόσημο της πολιτικής σας”, σημείωσε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση.

Κουτσούμπας: “Προϋπολογισμός αρπαγής των λαϊκών εισοδημάτων”

Ο ΓΓ του ΚΚΕ επέκρινε, επίσης, την κυβερνητική πολιτική “για τη διατήρηση της έμμεσης φορολογίας σε υψηλά επίπεδα”, επισημαίνοντας πως “η κυβέρνηση επιμένει να ξεζουμίζει τον εργαζόμενο, τον απλό λαό, καθώς δημιουργεί επιπρόσθετα βάρη”.

Σημείωσε πως “πίσω από κάθε αλλαγή και εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών κρύβεται ακόμη μία επίθεση στα λαϊκά στρώματα” και πρόσθεσε πως αυτό γίνεται “ιδιαίτερα αντιληπτό στις συντάξεις, όπου με θράσος μιλάτε για δήθεν υπερπλεόνασμα των ασφαλιστικών ταμείων”. Παράλληλα, κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο νόμος Κατρούγκαλου αποτελεί αποκλειστικά δική του ευθύνη.

Επιπλέον, ο ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε το “δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ” για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για “πικρούς καρπούς” που φέρνουν οι πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων και αναφερόμενος στις “χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων που φέρνει η δήθεν πράσινη ανάπτυξη”.

“Ο προϋπολογισμός που φέρνετε, κύριοι της κυβέρνησης, δεν είναι παρά μέτρα που δίνετε υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Βουτάτε χρήματα από μισθούς και συντάξεις και τα δίνετε… μπαξίσι στο μεγάλο κεφάλαιο”, υποστήριξε, τέλος, ο κ. Κουτσούμπας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις