Πολιτική

Προϋπολογισμός 2020: “Καταψηφίζουμε τη συρρίκνωση των μισθών”, λέει ο Κουτσούμπας

"Τα οφέλη του Προϋπολογισμού 2020 που φέρνετε για ψήφιση, καρπώνεται μόνο το μεγάλο κεφάλαιο" δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη (18.12.2019).
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Συρρικνώνετε με κάθε τρόπο τους μισθούς και μετατρέπετε τους Έλληνες εργαζόμενους στους φτωχότερους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα “Προϋπολογισμός 2020”.

“Η πολιτική σας χτυπάει τους μισθωτούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σας αδικούν όσοι εδώ μέσα σας προσάπτουν ότι δεν έχετε σχέδιο. Τουναντίον, οι πράξεις σας αποδεικνύουν το ταξικό πρόσημο της πολιτικής σας”, σημείωσε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση.

Κουτσούμπας: “Προϋπολογισμός αρπαγής των λαϊκών εισοδημάτων”

Ο ΓΓ του ΚΚΕ επέκρινε, επίσης, την κυβερνητική πολιτική “για τη διατήρηση της έμμεσης φορολογίας σε υψηλά επίπεδα”, επισημαίνοντας πως “η κυβέρνηση επιμένει να ξεζουμίζει τον εργαζόμενο, τον απλό λαό, καθώς δημιουργεί επιπρόσθετα βάρη”.

Σημείωσε πως “πίσω από κάθε αλλαγή και εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών κρύβεται ακόμη μία επίθεση στα λαϊκά στρώματα” και πρόσθεσε πως αυτό γίνεται “ιδιαίτερα αντιληπτό στις συντάξεις, όπου με θράσος μιλάτε για δήθεν υπερπλεόνασμα των ασφαλιστικών ταμείων”. Παράλληλα, κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο νόμος Κατρούγκαλου αποτελεί αποκλειστικά δική του ευθύνη.

Επιπλέον, ο ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε το “δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ” για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για “πικρούς καρπούς” που φέρνουν οι πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων και αναφερόμενος στις “χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων που φέρνει η δήθεν πράσινη ανάπτυξη”.

“Ο προϋπολογισμός που φέρνετε, κύριοι της κυβέρνησης, δεν είναι παρά μέτρα που δίνετε υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Βουτάτε χρήματα από μισθούς και συντάξεις και τα δίνετε… μπαξίσι στο μεγάλο κεφάλαιο”, υποστήριξε, τέλος, ο κ. Κουτσούμπας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσουκαλάς για «Βιολάντα»: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για απολύσεις εργαζομένων – «Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν»
«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εγγυηθούν την προστασία των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και του δικαιώματος τους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ενώπιον των δικαστικών αρχών» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Κώστας Τσουκαλάς 8
«Γαλάζια ανάπτυξη τύπου Βιολάντα»: Σφοδρή επίθεση Τεμπονέρα στην κυβέρνηση για τις καταγγελίες εργαζομένων
Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία από την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις
Διονύσης Τεμπονέρας 17
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έναν αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα με συμμαχίες και με σχέδιο, προτεραιότητά μας το κόστος ζωής
«Με την Τουρκία, είναι αναγκαίο να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, όμως ο ουσιαστικός διάλογος όμως δεν μπορεί να συνυπάρχει με μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 122
Η επόμενη μέρα στην ΕΛΑΣ: Από την οργανωτική συγκρότηση στην «πολιτική κατάληψη» της περιφέρειας
Το επιτελείο Τσίπρα περνά από τη φάση της ίδρυσης στη φάση της εξάπλωσης - Το στοίχημα των 59 περιφερειών, οι περιοδείες και η προσπάθεια να αποκτήσει το νέο κόμμα πραγματικές ρίζες στην κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 19