Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Προϋπολογισμός 2024: Η Νέα Αριστερά στα έδρανα της Βουλής – Χαμόγελα και κουβεντούλα

Προϋπολογισμός 2024: Η Νέα Αριστερά στα έδρανα της Βουλής – Χαμόγελα και κουβεντούλα
Eurokinissi

Σε πλήρη απαρτία η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς στην πέμπτη και τελευταία ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024».

Η Νέα Αριστερά δίνει το παρών στην αυλαία της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2024, ο οποίος θα τεθεί αργότερα απόψε σε ονομαστική ψηφοφορία.

Στα έδρανα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, ο φωτογραφικός φακός «αιχμαλώτισε» τα μέλη της να είναι σε καλή διάθεση και να συζητούν, προφανώς, για την τακτική του κόμματός τους απέναντι στην πρώτη μεγάλη «μάχη», αυτήν του προϋπολογισμού.

Οι έντεκα βουλευτές, οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκουν με την ευκαιρία αυτής της πολύ σημαντικής κοινοβουλευτικής αναμέτρησης στην εκπνοή του 2023, να δείξουν ότι υπάρχει σχέδιο για το αύριο και όχι μόνο φωνές απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο βήμα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε την πρόταση, που απαρτίζεται από τρεις βασικούς πυλώνες:

Το αναπτυξιακό κράτος, το κοινωνικό κράτος, και την «πράσινη» μετάβαση.

Όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του, η Νέα Αριστερά θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Νέα Αριστερά απαρτίζουν οι:

Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις