Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις».

Επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και ΑΝΕΛ καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» ψήφισε η Ένωση Κεντρώων.
Νωρίτερα, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, είχε αποσύρει τις δύο επίμαχες διατάξεις των άρθρων 12 (κατάργηση επαγγελματικού απορρήτου) και 16 (για τον φόρο υπεραξίας) που είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Από τις βουλευτικές τροπολογίες, ψηφίσθηκε και αυτή των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Μάκη Μπαλαούρα, Νίκου Μανιού και Τριαντάφυλλου Μυταφίδη) με την οποία τα τέσσερα κτήρια του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ- ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας περνάνε στην κυριότητα της Περιφέρειας Αττικής καθώς τα κτίρια χρειάζονται εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες συντήρησης. Μια τροπολογία που έκανε αποδεκτή η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε