Πολιτική

Ψηφίζουν για κυβέρνηση, μέτρα, νέο μνημόνιο και … τέλος για Πρόεδρο

Η φράση κλειδί βρίσκεται σε μια πρόταση από το στόμα παλιού βουλευτή. Σε αυτή την ψηφοφορία για πρόεδρο της Δημοκρατίας οι βουλευτές θα προσέλθουν γνωρίζοντας ότι μπορεί να κάνουν Πρωτοχρονιά ουσιαστικά εκτός Βουλής. Κάπου εκεί παίζεται το παιχνίδι.

Η ψήφος υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα μετρήσει για την κυβέρνηση ως ψήφος εμπιστοσύνης.

Ταυτόχρονα θα σημάνει ότι θα είναι εκείνη που θα διαπραγματευτεί με την τρόικα τα μέτρα για την αξιολόγηση αλλά και την πιστωτική γραμμή.

Απ’ την άλλη η μη εκλογή προέδρου θα σημάνει άμεση πτώση της κυβέρνησης και προσφυγή στις κάλπες ως τα τέλη του μήνα.

Η μη εκλογή Προέδρου λοιπόν ρίχνει το μπαλάκι της διαπραγμάτευσης στην επόμενη κυβέρνηση, αυτή που θα προκύψει από τις κάλπες στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Η δίμηνη παράταση που πήρε η χώρα επί της ουσίας αυτόν τον σκοπό έχει, να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο εσωτερικό της χώρας ώστε οι εταίροι και δανειστές μας να γνωρίζουν με ποιον διαπραγματεύονται.

Επί της ουσίας η εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι για τους βουλευτές μια εκλογή με το βλέμμα στις βουλευτικές κάλπες και κακά τα ψέμματα είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να παρατείνουν τη θητεία τους, αλλά ταυτόχρονα και μια ψήφος με γνώση του ότι αμέσως μετά θα επέλθουν μέτρα και μια νέα συμφωνία με πιθανότατα ένα νέο μνημόνιο, έστω και αν αυτό έχει άλλο όνομα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος