Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Ο πολιτικός κόσμος για τους χειριστές που σκοτώθηκαν στη μάχη με τις φλόγες

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Ο πολιτικός κόσμος για τους χειριστές που σκοτώθηκαν στη μάχη με τις φλόγες

Ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το Canadair τους κατέπεσε και συνετρίβη στη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή της Καρύστου Ευβοίας. Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια των δύο ιπταμένων εν ώρα καθήκοντος, εκφράζει ο πολιτικός κόσμος, ενώ κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για την πτώση του Canadair στην Κάρυστο με συνέπεια τον χαμό των δύο χειριστών του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει τα εξής:

«Η τραγική είδηση του θανάτου των χειριστών του Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο, μας συγκλονίζει. 
Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους δίνοντας με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες. Τους οφείλουμε τον απέραντο σεβασμό μας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς τους και τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους τους που εδώ και ημέρες παλεύουν στα πύρινα μέτωπα.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν και παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εν ώρα καθήκοντος».

Δήλωση για τον τραγικό θάνατο των δύο ανδρών της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης:

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια των δυο ηρωικών μας πιλότων, που με αυτοθυσία επιχειρούσαν πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο.

Τους αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την προσφορά τους στην πατρίδα.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους».

Ανακοίνωση για τον θάνατο των δύο πιλότων εξέδωσε το ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα, του οποίου τα αίτια πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές».

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο, στο οποίο δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο πιλότοι μας, Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης την ώρα του καθήκοντος», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την απώλεια των δύο πιλότων του πυροσβεστικού αεροσκάφους την ώρα του καθήκοντος.

«Συλλυπητήρια μέσα από τη ψυχή μου στους οικείους των ηρωικών πιλότων. Η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στο πλευρό των οικογενειών τους. Η γενναιότητα και η αυτοθυσία όλων όσοι δίνουν τη μάχη στα φλεγόμενα μέτωπα όλες αυτές τις ημέρες, δεν έχει προηγούμενο», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Τα θερμά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των δύο χειριστών του CL-215 που κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα αναφέρει: «Όλοι οι Έλληνες αποχαιρετούμε με οδύνη τους δύο νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, που με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους την ώρα της μεγάλης μάχης με τις φλόγες. Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς κι ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έφυγαν ως ήρωες κι έτσι θα τους θυμόμαστε. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους!».

«Η Ελλάδα, θρηνεί σήμερα, τον τραγικό χαμό του Σμηναγού Χρήστου Μουλά, και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη που με αυταπάρνηση στο βωμό του καθήκοντος, στην πρώτη γραμμή της σκληρής μάχης απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές, έδωσαν την ίδια τους τη ζωή», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

«Στις οικογένειες των ηρώων, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει στην ανάρτησή του.

«Τιμή, σεβασμός και ευγνωμοσύνη στους δύο ηρωικούς πιλότους μας, τον Σμηναγό (Ι) Χρήστο Μουλά και τον Ανθυποσμηναγό (Ι) Περικλή Στεφανίδη, που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους. Στην ηρωική τους προσπάθεια να σώσουν ζωές, θυσίασαν τις δικές τους. Στέκομαι και εγώ, όπως και όλοι οι Έλληνες, αλληλέγγυος στους γονείς και τις οικογένειές τους και εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου και την αμέριστη συμπαράστασή μου, ευχόμενος ο Θεός να τους δίνει δύναμη αυτές τις δύσκολες ώρες», δήλωσε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και βουλευτής Ηλείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις