Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πτώση Canadair: Συλλυπητήρια Άντονι Μπλίνκεν για τον θάνατο των 2 πιλότων

Πτώση Canadair: Συλλυπητήρια Άντονι Μπλίνκεν για τον θάνατο των 2 πιλότων

Συλλυπητήρια του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν για τον χαμό των δύο Ελλήνων πιλότων του μοιραίου Canadair κατά την κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο. Τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του.

Την αλληλεγγύη και τα «ειλικρινή συλλυπητήριά του» για την απώλεια των δύο πιλότων στην πτώση του Canadair σε δύσβατη περιοχή της Καρύστου Ευβοίας, στη διάρκεια πυρόσβεσης, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter), «εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των δύο πιλότων που χάθηκαν και στους πυροσβέστες και εθελοντές που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας».

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του αδερφού του Σεΐχη, Saeed bin Zayed Al-Nahyan.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήριά του για την απώλεια των δύο Ελλήνων πιλότων και την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις