Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Εντολή Θάνου Πλεύρη για ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων λόγω του τριήμερου πένθους

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Εντολή Θάνου Πλεύρη για ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων λόγω του τριήμερου πένθους

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για ακύρωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων (όπως κοπή πίτας) λόγω του τριήμερου πένθους για την πτώση του F-4 Φάντομ νότια της βάσης της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας (30.01.2023).

Από την πτώση του Φάντομ που ανήκε στην 117 ΠΜ της Ανδραβίδας, σκοτώθηκε ο Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας ενώ ο κυβερνήτης, Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης ακόμα αναζητείται.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή προς όλους του εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας για ακύρωση των εκδηλώσεων.

Εστάλη ήδη σχετικό έγγραφο προς όλους τους οργανισμούς και φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Κορυφώνεται η αγωνία – Τι ορίζει το πρωτόκολλο για τις έρευνες

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, προκειμένου να βρεθεί ο κυβερνήτης του F-4 Φάντομ, το οποίο ανήκε στην 117 ΠΜ της Ανδραβίδας. 

Ένα C-130 έριχνε φωτοβολίδες με τις οποίες φωτίζεται η περιοχή των ερευνών και βοηθούσε έτσι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, ενώ ελικόπτερα Super Puma και S-70 εναλάσσονταν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια τη νύχτας, προκειμένου οι έρευνες να μη σταματήσουν καθόλου. 

Σήμερα ο καιρός δε φαίνεται να είναι τόσο καλός όσο χτες, αφού στην περιοχή βρέχει. Στις έρευνες τώρα συμμετέχουν ένα Sikorsky S-70, ένα super puma, αλλά και ένα ειδικό ρομπότ που πηγαίνει έως 100 μέτρα βάθος και ψαχνει. Και πλωτά του λιμενικού συνδράμουν στις έρευνες.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, οι έρευνες θα πρέπει να συνεχιστούν για 72 ώρες μέχρι να εντοπιστεί κάποιο ίχνος του αγνοούμενου πιλότου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις