Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πυρά Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα του Documento περί παρακολούθησης Φλώρου από την ΕΥΠ

Πυρά Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα του Documento περί παρακολούθησης Φλώρου από την ΕΥΠ

Στα άκρα φτάνει και σήμερα (24.12.2022) η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, η οποία υποστηρίζει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

«Μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά την τακτική ”Τσίπρας προαναγγέλλει – Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει”», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δημοσίευμα περί παρακολούθησης του Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ.

«Στηριζόμενος σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα, έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας -σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα- επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού. Δεν θα τους περάσει, διότι οι θεσμοί μας είναι ισχυρότατοι και ο λαός μας, με απόλυτη σύμπνοια, απαιτεί το εθνικό και το συλλογικό να μένουν απρόσβλητα από κάθε σκοπιμότητα», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είχαν και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση επιδιώκει την αλήθεια, διότι δεν την φοβάται. Για αυτό είναι πάντοτε με την Δικαιοσύνη και τους θεσμούς».

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσουν Μητσοτάκης και Βλάχου

Ο πρωθυπουργός «οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε», τόνισε νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που «αποκαλύπτει πως ο Αρχηγός του Στρατού ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης έφευγε άρον άρον από τη Βουλή για να μην απαντήσει στο ερώτημα του κ. Τσίπρα εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, όλοι κατάλαβαν γιατί το έβαλε στα πόδια. Σήμερα η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει πως ο Αρχηγός του Στρατού ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ», προσθέτει και τονίζει ότι «πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά και για την εθνική ασφάλεια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε;». Επιπλέον, τονίζει ότι «αντίστοιχη απάντηση οφείλει και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου: Γνώριζε πως υπέγραφε την παρακολούθηση του κ. Φλώρου; Ποιος της έδωσε την εντολή αυτή;».

Πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρει ότι η παρακολούθηση Φλώρου είχε ως κύριο στόχο τις επιλογές του στα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και περιουσιακά στοιχεία του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ και της οικογένειά του. 

Το επίμαχο δημοσίευμα: 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις