Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

“Πυρά” Παππά: Ταυτόσημες οι απόψεις Μητσοτάκη – Φίλη για την ΕΡΤ!

“Πυρά” Παππά: Ταυτόσημες οι απόψεις Μητσοτάκη – Φίλη για την ΕΡΤ!
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ταυτόσημες χαρακτήρισε τις απόψεις των κ. Μητσοτάκη και Φίλη, ως προς την κριτική που ασκούν στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 και ερωτηθείς για την κριτική που έχει ασκήσει εσχάτως ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης «θέλει μια κλειστή ΕΡΤ, κάτι που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις του για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους» και πρόσθεσε ότι «καλά θα κάνει η ΝΔ να σκεφτεί ξανά τα επιχειρήματά της».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη κριτική του κ. Φίλη για την ΕΡΤ, ο κ. Παππάς απάντησε ως εξής: «Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική».

Με αφορμή τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης του ΕΣΡ για τους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς που έλαβαν άδεια, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε πως “δικαιωθήκαμε ως κυβέρνηση. Το Δημόσιο εισέπραξε ήδη την πρώτη δόση για τις άδειες. Από το Γενάρη του 2015, τα κανάλια πληρώνουν τον φόρο διαφήμισης και το κράτος εισέπραξε 150 εκατ. ευρώ περίπου. Πρόκειται για έναν φόρο που είχε ψηφιστεί από το 2010, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ (σ.σ.: και ως το 2015). Για 5 χρόνια υπήρξε απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, την ώρα που ζητούνταν περικοπές”.

Ο Ν. Παππάς ανέφερε επίσης ότι “«καλά θα κάνει η ΝΔ να σκεφτεί ξανά τα επιχειρήματά της. Όπως ότι έπρεπε να είναι άπειρος ο αριθμός των αδειών. Τελικά, η αγορά, όπως αποδείχτηκε, δεν χωράει άπειρα κανάλια.
Το επιχείρημα ότι ‘η κυβέρνηση θέλει να κλείσει ο ΣΚΑΪ’ είχε μια λειτουργικότητα με ημερομηνία λήξεως. Πλέον, η αδειοδότηση έχει ολοκληρωθεί και όπως αποδείχθηκε τα πράγματα δεν ήταν έτσι”.

Αναφορικά με τις περιφερειακές άδειες, ο Ν. Παππάς είπε ότι “η διαδικασία για τις περιφερειακές άδειες είναι σύνθετη. Θα δούμε τα κριτήρια ορισμού του αριθμού αδειών ανά Περιφέρεια, όπως επίσης και τις προϋποθέσεις της διαδικασίας, οι οποίες θα διαφορετικές σε σχέση με τη διαδικασία χορήγησης των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις