Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρ. Δούρου: Φταίνε οι προηγούμενοι για Μάνδρα – Έκανε αυτοκριτική για Μάτι – video

Ρ. Δούρου: Φταίνε οι προηγούμενοι για Μάνδρα – Έκανε αυτοκριτική για Μάτι – video
φωτογραφία: Eurokinissi

Στην αντεπίθεση πέρασε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μετά την κλήση της από την Δικαιοσύνη την Παρασκευή (28.09.2018) για τις πλημμύρες του 2017 στη Μάνδρα Αττικής, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι.

Η κ. Δούρου που έχει κληθεί ως ύποπτη τέλεσης αδικημάτων για την περυσινή τραγωδία στη Μάνδρα μαζί με άλλα εννέα πρόσωπα εμφανίστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και υπεραμύνθηκε της μέχρι τώρα στάσης της στην υπόθεση.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι κάποιοι έχουν… μνήμη χρυσόψαρου για να συμπληρώσει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα έπρεπε να είχαν περατωθεί το 2003.

Για το ό,τι οι κάτοικοι της περιοχής ζουν με την αγωνία για την πρώτη βροχή, η Περιφερειάρχης Αττικής σχολίασε ότι ανησυχούν, δικαιολογημένα,  επί πολλές δεκαετίες και όχι μόνον σήμερα.

Σημείωσε ότι μία αιτία της καταστροφής είναι το μπάζωμα του ρέματος Κοροπούλη και υπενθύμισε ότι έχει εγκρίνει αντιπλημμυρικά έργα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Σχετικά με τα πυρά που δέχεται συχνά – πυκνά, άφησε αιχμές ότι είναι υποκινούμενα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει αν αναγνωρίζει πως έπρεπε να έχει κάνει κάτι συγκεκριμένα για τη Μάνδρα από το 2014 οπότε εξελέγη στη θέση της Περιφερειάρχη.

Ερωτηθείσα, τέλος, για τις φονικές φωτιές στο Μάτι η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι έχει, ήδη, αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (28.09.2018) και με αφορμή την κλήση της από την αρμόδια εισαγγελέα που έχει επιληφθεί της έρευνας για την τραγωδία στη Μάνδρα, η κ. Δούρου είχε προβεί στην παρακάτω γραπτή δήλωση:

“Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης”.

Υπενθυμίζεται ότι με παραγγελία της εποπτεύουσας την έρευνα εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τη Μάνδρα με την ιδιότητα του υπόπτου πάνω από δέκα πρόσωπα για μια σειρά από αδικήματα τα οποία διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Εκτός από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, έχουν, επίσης, κληθεί η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις