Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ραντεβού Σαμαρά με Μπάιντεν και Λαγκάρντ μετά τις εκλογές στη Γερμανία

Ραντεβού Σαμαρά με Μπάιντεν και Λαγκάρντ μετά τις εκλογές στη Γερμανία

Την ώρα που έχουν «φουντώσει» τα σενάρια για νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα και ενώ το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε στα 321 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ετοιμάζει ξανά βαλίτσες για την Ουάσινγκτον, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Μετά τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει την ελληνική κρίση και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αλλά και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει για δεύτερη φορά σε διάστημα μερικών μηνών στην Ουάσινγκτον. Το ταξίδι θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου, πέντε μέρες μετά τις κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία.

Η πληροφορία για τις νέες συναντήσεις Σαμαρά έρχεται ενώ καθημερινά διατηρούνται τα σενάρια για το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Το οποίο, σύμφωνα με τον επίτροπο Ενέργειας, τον Γερμανό Γκίντερ Έτινγκερ «θα είναι κάτι παραπάνω από 10 δισ. ευρώ».
Η συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, δε, θα γίνει μετά τη δεύτερη παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως έκανε λάθος για την Ελλάδα και πως υπερεκτίμησε τις προβλέψεις του για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας!

Την ίδια ώρα, μήνυμα στους Ευρωπαίους να πάψουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως χώρα δεύτερης κατηγορίας, έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, από το βήμα εκδήλωσης προς τιμήν του Δ. Τσάτσου που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο, παρουσία και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

“Πρέπει να πάψουν πολλοί να μιλούν για την Ελλάδα σαν να είναι μια χώρα δεύτερης κατηγορίας, κάθε άλλο, η Ελλάδα είναι ισότιμο, πλήρες μέλος της Ε.Ε. Να πάψουν οι μεγάλοι να κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλο στους μικρούς, μόνο μέσα από την ανοχή και τη συνεργασία μπορούμε να προχωρήσουμε”, τόνισε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενοχλημένος ο Σαμαράς με τις δηλώσεις Πούτιν για τις επενδύσεις στη χώρα μας

Μας έχει ξεγραμμένους! Πούτιν: Προβληματική χώρα για επενδύσεις η Ελλάδα! – Τι είπε για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη

Μας συγχωρείτε (δεύτερο) λάθος! Νέα γκάφα από το ΔΝΤ: Δε φταίει ο πολλαπλασιαστής, δεν αξιολογήσαμε τις επιπτώσεις της λιτότητας

Επιστολή Σαμαρά σε Πούτιν: Κάντε μας έκπτωση στο φυσικό αέριο

Τι συζήτησαν ο Σαμαράς με τον κροίσο πρίγκιπα Σαουδάραβα

Πέρασε της τρόικας για τους πλειστηριασμούς! Υποχώρησε ο Σαμαράς – Κωλοτούμπα Βενιζέλου

Άσμουσεν: Δεν συζητήσαμε για νεο πακέτο βοήθειας ή για κούρεμα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε