Πολιτική

Reuters: Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει αύριο το ΔΝΤ

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, η Ελλάδα δεν σκοπεύει να πληρώσει τις δόσεις 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μία δόση που λήγει αύριο Τρίτη 30 Ιουνίου.

Αυτή η είδηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση, αν και δεν φαντάζει ακραίο σενάριο, καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί πως για παράδειγμα οι συντάξεις του ΤΑΠ ΟΤΕ δεν θα πληρωθούν, που σημαίνει πως στα κρατικά ταμεία δεν υπάρχει ούτε λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις είχε δηλώσει πως εάν η Ελλάδα δεν καταβάλλει εκπρόθεσμα την οφειλή της τότε αυτή την εξέλιξη το Ταμειο δεν θα την εκλάβει ως χρεοκοπία, αλλά θα θέσει τη χώρα σε καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ολιγωρία στην υπόθεση της Μονής Σινά καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση – Ζητά και κυρώσεις στο Ισραήλ για τη Γάζα
Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη κυρώσεων προς το Ισραήλ, προκειμένου να τερματιστεί η «λιμοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα»
Αλέξης Τσίπρας 1