Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρουκέτες κατά του Πάνου Καμμένου από τον Νίκο Φίλη για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Ρουκέτες κατά του Πάνου Καμμένου από τον Νίκο Φίλη για το δημοψήφισμα στα Σκόπια
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Απασφάλισε ο Νίκος Φίλης! Με δηλώσεις του στην πολιτική ιστοσελίδα newpost.gr και στο κανάλι της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στην ΕΡΤ όσο και στον Πάνο Καμμένο.

Για την ΕΡΤ ο Νίκος Φίλης είπε στο newpost.gr ότι η εικόνα της θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το “μαύρο”.

Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Τερζή για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Φίλης είπε:

-Προσωπικά καλές. Όταν τον βλέπω στη λειτουργία των οργάνων.

-Πολιτικά;

-Πιστεύω ότι και σήμερα ο Τσίπρας αποτελεί στοιχείο προστιθέμενης πολιτικής αξίας στη μεγάλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς να κυβερνήσει αυτήν την χώρα.

Φίλης κατά και Πάνου Καμμένου

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε Νίκος Φίλης και για τον Πάνο Καμμένο με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια τον δικαίωσε.

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής ο Ν. Φίλης χαρακτήρισε τον Π. Καμμένο “ακραίο”:

“Στο θέμα αυτό είναι ακραίος και ο κ. Καμμένος…  Δεν δικαιώνεται κανείς, και το μείζον θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η σταθερότητα στην περιοχή” ανέφερε ο πρώην υπουργός χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φίλης διαφώνησε με τον κ. Καμμένο επισημαίνοντας πως “δεν υπάρχει θέμα ακυρότητας της συμφωνίας των Πρεσπών, ούτε κάποια άλλη πολιτική δύναμη στη γειτονική χώρα το βάζει αυτό το θέμα”.

“Αν δεν μπαίνει θέμα ακυρότητας από τα Σκόπια, είναι λογικό να μπαίνει από εμάς και κάποιους πολιτικούς παράγοντες;” διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός, διευκρινίζοντας πάντως ότι “δεν αναφέρομαι μόνο στον κ. Καμμένο, αλλά και στην αντιπολίτευση – άλλωστε οι απόψεις τους στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζονται.

Όπως σημείωσε, “να μη προτρέχουμε διότι τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Άλλωστε δεν υπάρχει απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα”.

Φίλης στηρίζει Κοτζιά στο Σκοπιανό

Παράλληλα ο Νίκος Φίλης στήριξε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, παρατηρώντας ότι “έχει δίκιο: πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα αλλά και από απόσταση και να μην δίνουμε την εντύπωση ότι παρεμβαίνουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα εσωτερικά τους. Να μην συνταγματολογούμε από την Ελλάδα για το Σύνταγμά τους”.

Όσον αφορά την πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης ο κ. Φίλης υπενθύμισε ότι η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να ψηφιστεί από 151 βουλευτές. “Δεν πέφτει μια κυβέρνηση επειδή κάποιος το είπε στην τηλεόραση” σχολίασε αιχμηρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις