Πολιτική

Σακελαρίδης: Παράλογο να υπάρξουν νέα μέτρα και επιπλέον φόροι

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, σε επίπεδο περικοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Το να σφίξεις ακόμα περισσότερο το λουρί σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν είναι ένα μέτρο παράλογο» δήλωσε.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ερώτηση για το πώς η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 6 με 8 δισ. που απαιτούνται για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, απάντησε: «Υπάρχουν τρόποι είσπραξης για αύξηση της ρευστότητας. Δεν είναι λογικό να αυξήσεις τη φορολογία, αλλά να διευκολύνεις τους φορολογούμενους που χρωστάνε δισ. ευρώ».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Σακελαρίδης είπε πως «χθες, στις Βρυξέλλες, μπήκε το πλαίσιο και η μεθοδολογία για το πώς θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο. Ο χώρος των τεχνικών συζητήσεων θα είναι οι Βρυξέλλες που θα υπάρχουν αντιπροσωπείες τόσο της Ελλάδας, όσο και των θεσμών» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης, ενώ για την έλευση του Brussels Group τόνισε: «για την παροχή στοιχείων θα μπορούν να παίρνουν στοιχεία από την Αθήνα. Σήμερα θα συλλεχθούν στοιχεία που αφορούν στη δημοσιονομικής κατάσταση της χώρας. Έχει γίνει αποδεκτό ότι δεν θα πηγαίνουν στα υπουργεία ή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Θα συλλέγουν στοιχεία από ομόβαθμο αξιωματούχο τους».

Σχετικά με τον ΟΟΣΑ ανέφερε ότι «ζητάμε να βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουμε προτείνει ως κυβέρνηση», διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με την παλαιά εργαλειοθήκη. «Έχουν να κάνουν με καλύτερη απόδοση φόρων μέσω καλύτερης διασταύρωσης, πάταξη της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τόνισε: «Το θέμα δεν είναι ενταγμένο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, καθώς πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο έχει να κάνει με απόδοση δικαιοσύνης. Αυτά τα θέματα η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να τα θέσει επιτακτικά επί τάπητος. Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι θα εξετάσει όλα τα δεδομένα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Από εκεί και πέρα τυχόν υπογραφή του είναι θέμα σοβαρό που αφορά και τον πρωθυπουργό. Το θέμα σε κάθε περίπτωση έχει τεθεί και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 62
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6