Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σάλος από δήλωση Κουβέλη – Συνέδεσε τις φονικές πυρκαγιές με την έξοδο από τα μνημόνια – video

Σάλος από δήλωση Κουβέλη – Συνέδεσε τις φονικές πυρκαγιές με την έξοδο από τα μνημόνια – video
φωτογραφία: YouTube

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη στην ΕΡΤ. Από τη μία ρίχνει ευθύνες για τις φονικές πυρκαγιές στην άναρχη δόμηση και από την άλλη επικαλείται την έξοδο από τα μνημόνια.

Ο κ. Κουβέλης, δήλωσε στην ΕΡΤ πως αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές, αλλά αυτό δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σε ερώτηση σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ανέφερε: “Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα”.

Αναλυτικότερα ο Φώτης Κουβέλης αναφορικά με την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που έχει κοστίσει τη ζωή σε 92 ανθρώπους, σημείωσε: “Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;”

“Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων, όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι, και χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση, αλλά στις 21 Αυγούστου, έχουμε ένα τεράστιο γεγονός, η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε ο Φώτης Κουβέλης στην ΕΡΤ από το 18′:30”:

Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο Φώτης Κουβέλης, επανέλαβε πως εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει. Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε: “Εξέλιξη για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς δεν υπάρχει. Συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειας μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική”.

Μαλέλης: Σοκαρίστηκα από τις δηλώσεις Κουβέλη

“Τί να πώ; Ειλικρινά μόνο λύπη αισθάνομαι ακούγοντας τέτοιους συμψηφισμούς που επιχειρήθηκε να μην παρουσιαστούν, ως συμψηφισμοί.

Δεν είναι δυνατόν πάνω στα πτώματα, να μιλάς για εκταμίευση 15 δισ. Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για οικονομία πάνω σε μια εθνική καταστροφή και τραγωδία. Καλώ όλους αυτούς τους ανθρώπους να αναλογιστούν πόσο κακό κάνουν στην κοινωνία. Πραγματικά σοκαρίστηκα από τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις