Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Σάλος από όσους τάχθηκαν κατά της άρσης ασυλίας του Μιχαλολιάκου – Συγγνώμη, ήμουν κουρασμένος απάντησε ο “αριστερός” υπουργός

Σάλος από όσους τάχθηκαν κατά της άρσης ασυλίας του Μιχαλολιάκου – Συγγνώμη, ήμουν κουρασμένος απάντησε ο “αριστερός” υπουργός

– Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Νέας Δημοκρατίας και της Ένωσης Κεντρώων “έγραψαν”… μαύρη σελίδα σήμερα στη Βουλή.
– Ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου.
– Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού έκανε την… πατάτα, έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας ότι καταψήφισε… εκ παραδρομής, διότι ήταν κουρασμένος!
– Εξίσου… αστείες είναι και οι δικαιολογίες βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Ένωσης Κεντρώων. 

Την ώρα που η ακροδεξιά “καλπάζει” σε χώρες όπως η Γαλλία, Έλληνες βουλευτές ψηφίζουν υπέρ του Νίκου Μιχαλολιάκου! Και μη χειρότερα!

Με συντριπτική πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά από δίωξη του εισαγγελέα για ομιλία που είχε προγραμματίσει σε συγκέντρωση και στην οποία προέτρεπε τους οπαδούς του κόμματός του σε πράξεις βίας κατά δημοσιογράφων.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του τάχθηκαν 195 βουλευτές. «Κατά» ψήφισαν 6 βουλευτές: Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης (!), ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος , οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς, Δημήτρης Καβαδέλλας, Μάριος Γεωργιάδης και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. «Παρών» ψήφισαν δύο βουλευτές, οι Χρήστος Κέλλας (ΝΔ) και Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ).
Σε λάθος λόγω… κούρασης απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, τη ψήφο του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως οι λόγοι της κόπωσής του είναι “προσωπικοί”, και ζήτησε να μην δοθεί άλλη έκταση στο γεγονός.  Είχε προηγηθεί ανακοίνωσή του όπου ισχυρίζεται πως η καταψήφιση από μέρος του της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μιχαλολιάκου “δόθηκε εκ παραδρομής”.
Από την πλευρά του ο κ. Καρράς, της Ένωσης Κεντρώων προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως δεν ήθελε να δώσει ευκαιρία στον Μιχαλολιάκο να εκφράσει ακροδεξιές απόψεις μετά τη νίκη της Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας. Τι εννοούσε, βέβαια, άβυσσος…

Ο κ. Κέλλας, της Νέας Δημοκρατίας, είχε μια εξίσου… φθηνή δικαιολογία. Υποστήριξε πως ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, διότι ο κ. Μιχαλολιάκος διώκεται ήδη για πολλά κακουργήματα και το συγκεκριμένο είναι απλό… πλημμέλημα! Άβυσσος, επίσης!

Αντίθετα με την άρση της ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου, η Ολομέλεια απέρριψε με 157 ψήφους κατά, 21 υπέρ και 25 «παρών», το αίτημα για την άρση ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, που η δικογραφία αφορούσε πολεοδομικές παραβάσεις, στο κεντρικό κτίριο που νοικιάζει το κόμμα του στην Λεωφόρο Συγγρού, από τον πατέρα του. 
 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε