Πολιτική

Σάλος στη Βρετανία – Πλημμύριζε η χώρα και ο υπεύθυνος περιβάλλοντος έκανε ηλιοθεραπεία

Την ώρα που η βόρεια Αγγλία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει νέες πλημμύρες, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΑ) δέχεται πυρά επειδή τις δύο τελευταίες εβδομάδες απολάμβανε τον ήλιο στα Μπαρμπάντος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Φίλιπ Ντίλεϊ, 60 ετών, επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα με τους πλημμυροπαθείς, καθώς, όπως λέει ο ίδιος, επέστρεψε στη χώρα “την κατάλλη στιγμή”. Η εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ όμως τον κατηγορεί ότι έκανε ηλιοθεραπεία στην Καραϊβική “ενώ η Βρετανία βίωνε τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες”.

Από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών υπέστησαν ζημιές περισσότερα από 6.700 κτίρια, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον κινητοποίησε τον στρατό για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

Επιστρέφοντας στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο, εμφανώς μαυρισμένος, ο Ντίλεϊ διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι η Υπηρεσία Περιβάλλοντος υπήρξε “πολύ αποτελεσματική”. Η υπηρεσία έχει επικριθεί εντονότατα λόγω της πασιφανούς αποτυχίας των μέτρων που είχαν ληφθεί για να προστατεύσουν πόλεις και χωριά από τις πλημμύρες.

“Κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται παντού την ίδια στιγμή. Έχω την τύχη να έχω δύο σπίτια κι έτσι πηγαινοέρχομαι”, εξήγησε ο Ντίλεϊ προσπαθώντας να δικαιολογήσει το ταξίδι του στα Μπαρμπάντος για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο βρετανικός Τύπος δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες μιας βίλας με ιδιωτική πισίνα, περιτριγυρισμένης από φοίνικες. Το σπίτι αυτό, συμφωνα με τις εφημερίδες, βρίσκεται στα Μπαρμπάντος και ανήκει στον Ντίλεϊ. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ο 60χρονος πρώην μηχανικός κερδίζει 100.000 λίρες ετησίως (περίπου 135.000 ευρώ) ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Στην ουσία όμως πρόκειται για μια θέση μερικής απασχόλησης στην οποία αφιερώνει μόνο 2-3 ημέρες την εβδομάδα.

Με την άφιξη της καταιγίδας Φρανκ στα βρετανικά νησιά, η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδόσει δεκάδες έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τη Σκωτία και τη βόρεια Ιρλανδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη