Πολιτική

Σαμαράς – Αναστασιάδης συμφώνησαν να απορροφηθούν από ελληνικές τράπεζες τα υποκαταστήματα των κυπριακών

- Η συμφωνία κλείδωσε με ένα τηλεφώνημα
- Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη συμφώνησαν να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
- ΥΠΟΙΚ: "Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα"

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Πράσινο φως” για την απόκτηση των υποκαταστημάτων κυπριοακών τραπεζών από ελληνικό πιστωτικό όμιλο, έδωσαν πριν λίγο Κύπρος και Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ότι “ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου”.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, “με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα”.

“Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ταυτόχρονα, τη ρύθμιση του ζητήματος των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ανακοίνωσε και η κυπριακή Προεδρία.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, “σε σημερινή επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκε η ρύθμιση του ζητήματος της αποξένωσης των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών, με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους, με σημαντικό όφελος για την κυπριακή πλευρά”.

Όπως επισημαίνεται, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος και επιθυμεί να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου μέχρι την οριστική διευθέτηση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα”.

“Τα πραγματικά γεγονότα απαντούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Eλληνικής Kυβέρνησης έναντι της Κύπρου. Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι’ αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του”, καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοί πελάτες της Λαϊκής Τράπεζας ”κλαίνε” τα λεφτά τους

Μόνο όχι εισπράττει η Κύπρος από τους εταίρους της – Η τρόικα απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου Αναστασιάδη
 

Τελεσίγραφο Μέρκελ προς Κυπρίους: “Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας!”

 

Η Ευρωζώνη εξετάζει το κλείσιμο των κυπριακών τραπεζών!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από την αιφνιδιαστική παραίτηση Φάμελλου: «Ούτε καν είχα κάποια πληροφόρηση» λέει ο Ξανθόπουλος, για «πολιτική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής» κάνει λόγο ο Μελίδης
Οι πρώτες αντιδράσεις στενών συνεργατών του πρώην προέδρου δείχνουν βαρύ κλίμα, καταστατικά ερωτήματα και αναζήτηση νέας ισορροπίας στην Κουμουνδούρου
Σωκράτης Φάμελλος
ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης και Παππάς μπλοκάρουν κάθε σκέψη αναβολής της ΚΕ μετά την παραίτηση Φάμελλου – «Απαραίτητη η συνεδρίαση», «Οι ώρες είναι κρίσιμες»
«Κανείς δε θα στερήσει από τα μέλη το δικαίωμα και την υποχρέωση τοποθέτησης» - Νέα «μάχη» στην Κουμουνδούρου για την επόμενη μέρα του κόμματος
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για την ΕΛΑΣ: «Δεν μπορώ να γίνω μέρος αυτού του διχασμού»
Ο πρώην πλέον πρόεδρος δηλώνει ότι συνεχίζει ως βουλευτής και μέλος του κόμματος, ενώ στρέφεται και κατά στελεχών, κατηγορώντας τα ότι «ναρκοθέτησαν» την απόφαση για συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα, με στόχο, όπως αναφέρει, την «εκλογική περιχαράκωση» και την αμφισβήτησή του
Σωκράτης Φάμελλος
61