Πολιτική

Σαμαράς: Επί των ημερών μου μπήκε φυλακή η Χρυσή Αυγή, επί ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ο Ρουπακιάς!

Ο πρώην πρωθυπουργός... πετάει το “γάντι” στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα περί “ακροδεξιάς παρέας Σαμαρά”, ενώ προβλέπει ότι έρχονται νέα μέτρα μέσα στο 2016.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκρίνοντας τη δική του διακυβέρνηση με τη σημερινή, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα πριν από ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Με αφορμή την τροπολογία για τις offshore πολιτικών, αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιο ηθικό πλεονέκτημα; Μύθος ήταν και κατέρρευσε». Στα περί «ακροδεξιάς παρέας» απαντά ότι «επί των ημερών μας η Χ.Α. μπήκε φυλακή, επί των ημερών τους αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς!».

Όταν ερωτάται για το καραμανλικό μπλοκ, διαμηνύει ότι «η Ν.Δ. δεν έχει ούτε μπλοκ ούτε συνιστώσες!». Για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό του εταίρο, τονίζει ότι «ασφαλώς και έχω εξαιρετική σχέση με τον Βαγγέλη».

Κάνει ειδική αναφορά στην Αννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Μανιάτη. «Προσέξτε! Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα», τονίζει. Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό να τους δει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αν και ξεκαθαρίζει ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα να μιλήσει «για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα». «Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες», τονίζει.

Για το κόμμα Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου εκτιμά ότι «ο κόσμος θα ψηφίσει να φύγει ο Τσίπρας! Δεν θα αφήσει να πάει η ψήφος του χαμένη». Εκτιμά ότι η Ν.Δ. «ναι, μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία», αλλά σε κάθε περίπτωση «πρέπει μετά τις εκλογές να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις…».

Την περίοδο του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του 2014 αναφέρει πως «όλοι προεξοφλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες εκλογές και θα τις κερδίσει…Κι επειδή ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να ανατρέψει τα πάντα, οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στη δική μας κυβέρνηση την εκταμίευση των 7,5 δισεκατομμυρίων και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν «δεσμευόταν» για τίποτε. Δείτε και την πρόσφατη δήλωση ακόμα και του Σόιμπλε. Ότι «η χώρα μπορούσε να βγει από το μνημόνιο στα τέλη του 2014, αλλά ο Τσίπρας την ξανάβαλε σε μνημόνιο με τις ψεύτικες υποσχέσεις του». Αυτό επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία επί των ημερών μας έβγαινε πράγματι και από την κρίση και από τα μνημόνια! Το ίδιο είπαν τελευταία κι άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Τα ακούμε τώρα ακόμα και από ανθρώπους που δεν μας στήριξαν στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση» ανέφερε .
 
Για το αν θα φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ ο κ.Σαμαράς απαντά:
«Πολλά ευρωπαϊκά Κοινοβούλια ψήφισαν να δώσουν νέο δανεισμό στην Ελλάδα, μόνο με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει και το ΔΝΤ. Οπότε τι συζητάμε;»
 
Αυτά που επιβάλλει σήμερα ο Τσίπρας είναι πολύ χειρότερα απ’ όσα κατήγγελλε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν χρειάζεται καμία ανάλυση. Είναι προφανές…Εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα, αλλά «η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε μέτρα που εμείς όχι απλώς δεν μπορούσαμε, αλλά δεν χρειαζόταν να περάσουν» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και υπογραμμίζει πως «η τελευταία αξιολόγηση μας υποχρεώνει σήμερα να ξαναπροσπαθήσουμε από χειρότερες θέσεις και με μεγαλύτερες -και αχρείαστες- θυσίες. Για να ξαναπάμε εκεί που είχαμε ήδη φτάσει!»
 
Ο Τσίπρας βρήκε την οικονομία σε ανάπτυξη και την ξαναέβαλε σε ύφεση αναφέρει ενώ για το σενάριο της αριστερής παρένθεσης αναφέρει: «Το αν αποδειχθούν “παρένθεση” εξαρτάται μόνον από τους ίδιους. Και μέχρι στιγμής κάνουν τα πάντα για να γίνουν «παρένθεση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 128