Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σαμαράς για αποκαλύψεις Αγγελή: “Τα έλεγα ότι είναι συμμορία…”

Σαμαράς για αποκαλύψεις Αγγελή: “Τα έλεγα ότι είναι συμμορία…”

Για “συμμορία” που ήθελε να τον “τελειώσει” πολιτικά, μίλησε και πάλι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Αφορμή η συμπληρωματική κατάθεση του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή στην Προανακριτική.

“Η ιστορία αυτή πρέπει να καθαρίσει σε βάθος και μέχρι τέλους”, δήλωσε ο κ. Σαμαράς στο BEST TV για τις “συγκλονιστικές αποκαλύψεις του κ. Αγγελή”. “Κοιτάξτε, από την πρώτη ημέρα είχα πει ότι είναι συμμορία. Και όσοι τότε δεν το πίστευαν, σήμερα το πιστεύουν. Η ιστορία αυτή πρέπει να καθαρίσει σε βάθος και μέχρι τέλους!”, τόνισε ο Μεσσήνιος πολιτικός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (σ.σ. 31.1.2020) στην κοινοβουλευτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο Ι. Αγγελής κατήγγειλε “σχέδιο παγίδευσης και προφυλάκισης για τους, Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο”.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως ο αντιεισαγγελέας Αγγελής “ξέχασε” να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακίσεων και ενώ είχαν προηγηθεί από μέρος του δεκάδες αναφορές στον Άρειο Πάγο.

“Βόμβες” αντιεισαγγελέα Αγγελή: “Υπήρχε σχέδιο για να μπουν στην φυλακή Σαμαράς, Γεωργιάδης και Λοβέρδος”!

Στην συμπληρωματική – πολύωρη – κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής προχώρησε σε νέες βαρύτατες καταγγελίες.

Κατά πληροφορίες ο κ. Αγγελής έκανε λόγο για την ύπαρξη “σχεδίου” προκειμένου να οδηγηθούν στη φυλακή τρία κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή με τις βαρύτατες καταγγελίες στη Βουλή.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε και πάλι στον περιβόητο “Ρασπούτιν” και υποστήριξε πως τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου.

Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε πρόθυμος προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των λεγομένων του, να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί τους.

Σχετικά με το ποιος είναι ο περιβόητος ο Ρασπούτιν ο κ. Αγγελής, φέρεται να παρέπεμψε στην πρώην επιθεωρήτρια των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και του το είχαν πει.

Εξέφρασε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την απορία του στον κ. Ζαχαρή γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη η κ. Δημητρίου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνάς του καθώς ήταν σε γνώση της όλα τα παραπάνω.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, αναφερόμενος στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, της απέδωσε αυτή τη φορά όχι μόνο ανεπάρκεια αλλά και δόλο. Φέρεται μάλιστα να είπε πως από όλη τη συμπεριφορά της ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του Ρασπούτιν.

Βέβαια, από την κατάθεση του κ. Αγγελή φέρεται να μην έλειψε την πικρία του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν τα παραπάνω πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: “Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ”.

φωτογραφία – video: best-tv.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις