Πολιτική

Σαμαράς για αποκαλύψεις Αγγελή: “Τα έλεγα ότι είναι συμμορία…”

Για "συμμορία" που ήθελε να τον "τελειώσει" πολιτικά, μίλησε και πάλι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Αφορμή η συμπληρωματική κατάθεση του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή στην Προανακριτική.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η ιστορία αυτή πρέπει να καθαρίσει σε βάθος και μέχρι τέλους”, δήλωσε ο κ. Σαμαράς στο BEST TV για τις “συγκλονιστικές αποκαλύψεις του κ. Αγγελή”. “Κοιτάξτε, από την πρώτη ημέρα είχα πει ότι είναι συμμορία. Και όσοι τότε δεν το πίστευαν, σήμερα το πιστεύουν. Η ιστορία αυτή πρέπει να καθαρίσει σε βάθος και μέχρι τέλους!”, τόνισε ο Μεσσήνιος πολιτικός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (σ.σ. 31.1.2020) στην κοινοβουλευτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο Ι. Αγγελής κατήγγειλε “σχέδιο παγίδευσης και προφυλάκισης για τους, Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο”.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως ο αντιεισαγγελέας Αγγελής “ξέχασε” να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακίσεων και ενώ είχαν προηγηθεί από μέρος του δεκάδες αναφορές στον Άρειο Πάγο.

“Βόμβες” αντιεισαγγελέα Αγγελή: “Υπήρχε σχέδιο για να μπουν στην φυλακή Σαμαράς, Γεωργιάδης και Λοβέρδος”!

Στην συμπληρωματική – πολύωρη – κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής προχώρησε σε νέες βαρύτατες καταγγελίες.

Κατά πληροφορίες ο κ. Αγγελής έκανε λόγο για την ύπαρξη “σχεδίου” προκειμένου να οδηγηθούν στη φυλακή τρία κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή με τις βαρύτατες καταγγελίες στη Βουλή.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε και πάλι στον περιβόητο “Ρασπούτιν” και υποστήριξε πως τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου.

Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε πρόθυμος προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των λεγομένων του, να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί τους.

Σχετικά με το ποιος είναι ο περιβόητος ο Ρασπούτιν ο κ. Αγγελής, φέρεται να παρέπεμψε στην πρώην επιθεωρήτρια των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και του το είχαν πει.

Εξέφρασε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την απορία του στον κ. Ζαχαρή γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη η κ. Δημητρίου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνάς του καθώς ήταν σε γνώση της όλα τα παραπάνω.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, αναφερόμενος στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, της απέδωσε αυτή τη φορά όχι μόνο ανεπάρκεια αλλά και δόλο. Φέρεται μάλιστα να είπε πως από όλη τη συμπεριφορά της ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του Ρασπούτιν.

Βέβαια, από την κατάθεση του κ. Αγγελή φέρεται να μην έλειψε την πικρία του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν τα παραπάνω πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: “Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ”.

φωτογραφία – video: best-tv.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 143
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 8
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 164
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6