Πολιτική

Σαμαράς σε Αναστασιάδη: Είμαστε μαζί

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Παρών στη συνάντηση και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Σαμαράς μετά την ενημέρωση που είχε από τον κ. Αναστασιάδη δήλωσε ότι δεν υπάρχει σημαντική προσέγγιση ανάμεσα στις δυο πλευρές αλλά επιβεβαίωση εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων που αφορούν μεταξύ άλλων το κοινοτικό κεκτημένο ή τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

“Οι συνομιλίες συνεχίζονται αλλά για την εξεύρεση λύσης χρειάζεται η άλλη πλευρά να δείξει βούληση, η Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και με την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Όποια και να είναι η στάση των άλλης πλευράς, δεν πρόκειται να κάμψει τον κοινό μας στόχο να τερματιστεί η παράνομη στρατιωτική κατοχή και να βρεθεί λύση λειτουργική, δίκαιη, βιώσιμη, αμοιβαία αποδεκτή με βάση ΟΗΕ”, συνέχισε ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για επίλυση του Κυπριακού.
“Είμαστε μαζί”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη και αναφέρθηκε στην άρνηση της τουρκικής πλευράς να ανταποκριθεί σε όσα έχει δεσμευτεί.

“Από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση έχουμε αποφασίσει ότι η επιλογή του διαλόγου είναι η ορθοτέρα”, επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης ο οποίος σημείωσε την παρουσία Ελλάδας και Κύπρου στην ΕΕ και την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής διάστασης του Κυπριακού.

“Η συνεχής μεταξύ μας συνεννόηση και η σταθερή μας πορεία σε στρατηγικές, ανατρέπουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εγκάρδιο κλίμα της συνάντησης Αναστασιάδη – Σαμαρά σε 7+1 ΦΩΤΟ

Αναστασιάδης: «Σ’ ευχαριστώ αγαπητέ Αντώνη…»

Πως έφθασε το Μαξίμου στην επιλογή Αβραμόπουλου για την Κομισιόν – Ο ρόλος του Βενιζέλου – Οι ισορροπίες στη ΝΔ μετά την… “πόρτα” Σαμαρά στην Ντόρα

Μέτρησε φίλους ο Καρατζαφέρης μετά το πρόβλημα υγείας – Το ζεστό τηλεφώνημα του Σαμαρά έσπασε τον “πάγο”

Τσίπρας προς Σαμαρά: “Ιδού η Ρόδος” – Ζητά να γίνει νωρίτερα η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προεδρικό Μέγαρο: Live η ορκωμοσία των Μαργαρίτη Σχοινά, Ευάγγελου Τουρνά και Μακάριου Λαζαρίδη
Στο νέο σχήμα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς με υφυπουργό τον Μακάριο Λαζαρίδη, ενώ το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περνά στον Ευάγγελο Τουρνά
Προεδρικό Μέγαρο
Ανασχηματισμός: Η πιο δύσκολη απόφαση του Κυριάκου Μητσότακη, στον απόηχο των δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η άρση ασυλίας δεν συνιστά τεκμήριο ενοχής, επισημαίνοντας ότι άλλο η ποινική αξιολόγηση και άλλο η πολιτική διαχείριση κάθε υπόθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης 70
Κυριάκος Βελόπουλος: Θα έχουμε κυβέρνηση με υπόδικους βουλευτές – Πιστεύω τον Σεπτέμβριο θα γίνουν εκλογές
Όπως είπε, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός θα έδινε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να μιλήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να δεσμευτούν οι περιουσίες όλων όσων εμπλέκονται
Κυριάκος Βελόπουλος
Ο Χατζηδάκης «στριμώχνει» την αντιπολίτευση με ατάκα του... Κουτσούμπα: «Αυτοί είστε»
Σε κλίμα υψηλής πολιτικής έντασης ψηφίστηκε το ν/σ «Παρεμβάσεις για ένα δημόσιο πιο φιλικό στο πολίτη», με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να απαντά αιχμηρά για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές
Κωστής Χατζηδάκης