Πολιτική

Ο Α. Σαμαράς θα στηρίξει τελικά Αβραμόπουλο μετά τον καυγά με Μεϊμαράκη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς με τον Έλληνα ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και φυσικά κύριο θέμα συζήτησης ήταν η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην πρωθυπουργίος ενημέρωσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις προθέσεις του κόμματος να στηρίξουν την υποψηφιότητά του εάν προταθεί υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε αυτή την κίνηση μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η οποία μάλιστα έγινε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.

Το γεγονός αυτού του τηλεφωνήματος μετά τον έντονο καυγά που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, δείχνει πως ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, έπεισε τον κ. Σαμαρά να δεχθεί την πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επέμενε πως η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον Σταύρο Δήμα.

Πάντως και από την πλευρά της Κουμουνδούρου φαίνεται πως η υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει κλειδώσει με την πιθανότερη ημερομηνία της πρώτης ψηφοφορίας να είναι η 13η Φεβρουαρίου.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων φαίνεται πως ο κ. Αβραμόπουλος θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία που απαιτεί 180 βουλευτές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης στον Κεραμεικό: «Εδώ ξανασυναντιόμαστε με τη Δημοκρατία που 2.500 χρόνια μετά εξακολουθεί να αντέχει»
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
34
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας