Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Σαμαράς: Η χώρα απειλείται με επιστροφή στη δραχμή

Σαμαράς: Η χώρα απειλείται με επιστροφή στη δραχμή

Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της προσυνδιάσκεψης που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία στην Καστοριά. 

Ο κ. Σαμαράς περιγράφοντας τις δραματικές ώρες των διαπραγραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών υποστήριξε ότι ” η χώρα ζει σε μια ανασφάλεια, αγωνία, αβεβαιότητα και σύγχυση. Μας λένε τη μια μέρα καθαρογράφεται η συμφωνία, την επόμενη μέρα… κρύο σκωτσέζικο ντουζ, καμία συμφωνία, την άλλη πολιτική διαπραγματευση, την άλλη στα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα, λες και το κάνουν για να τρελάνουν τον κόσμο”.

“Απο τη μία τα νταούλια του πανηγυρισμού και απο την άλλη ο γκρεμός, η δραματική κατάσταση έχει γονατίσει κοινωνία και οικονομία και κοντεύει να διχάσει την Ελλάδα” συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι “η χώρα απειλείται με επιστροφή στη δραχμή και το μέιλ Χαρδούβελη φαντάζει με παιδική γιορτή” ενώ επεσήμανε ότι ” αυτό ειναι το κόστος για την πολιτική Τσίπρα και ο λογαριασμός ανέβηκε εκκωφαντικά. Σε μας ζητούσαν πρόσθετα μέτρα λιτότητας 1,5 δισ. για το 2015, τωρα ζητούν 5 δισ σε ετήσια βάση, ο λογαριασμός ανέβηκε 800 εκατ. ευρώ το μήνα” και πρόσθεσε:

“Η αβεβαιότητα οδήγησε σε ύφεση, ανέκοψαν επενδύσεις, έφεραν πρόσθετα λουκέτα και πρόσθετη ανεργία, η ανεργία 0,1 χαμηλότερη απο αυτη που πήραμε όταν αναλαβαμε. Η ανεργία για όλο τον προηγούμενο χρόνο μειωνόταν κάθε μήνα. Πώς να μην ανεβεί; Όταν κάθε μέρα κλείνουν επιχειρήσεις. 27 εκατ. την ημέρα, 800 εκατ το μήνα ειναι ο λογαριασμός Τσίπρα”.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός προειδοποίησε ακόμη την κυβερνηση λέγοντας “ότι διέξοδος δεν ειναι οι εκλογές, εμείς δεν τις φοβόμαστε, με το λογαριασμό 800 εκατ ευρώ το μήνα, κάποιοι υποπτεύονται οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε έξοδο απο ευρώ, αν η χώρα ξαναπέσει σε εκλογες, θα επιβεβαιωθούν ότι ήθελαν να πάει χωρα σε ατύχημα, άλλωστε δεν το κρύβουν, όμως όποιος έχει μέσα του θεωρία περί δραχμής, να ξέρετε δεν θα περάσει”

Ενώ ο κ. Σαμαράς τόνισε “οι εκλογές θα γίνονταν με δίλλημα ναι ή όχι στο ευρώ και τις εκλογές τις κέρδισαν καθησυχάζοντας τους πάντες. Τωρα δεν μπορούν να καθησυχάσουν κανένα. Αυτά που προειδοποιούσαμε εμείς τον περασμένο Νόεμβρη τα βλέπουν όλοι”.

“Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε τρία πράγματα” είπε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι”η ΝΔ ειναι η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε την παράταξη στην Ευρώπη. Ειναι η παράταξη που άντεξε στην κρίση, όταν κόμματα τα συνέτριψε η κρίση”.

“Τωρα που τα ψέματα αποκαλύφθηκαν είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί. Για αυτό είπαμε στον ΣΥΡΙΖΑ απλά όταν ήσουν στην αντιπολιτευση, μας πολέμησες. Τώρα δεν σεβάστηκες τη λαϊκή εντολή, ούτε τις δικές μας προσπαθείες. Κι έρχεσαι με λαϊκή εντολή που πας κοροϊδεύοντας τον κόσμο να διασύρεις τη χώρα διεθνώς, είμαστε απέναντι σου, αλλα δεν είμαστε οι ίδιοι με εσένα” τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς ακόμη απευθυνόμενος σε τρίτο πρόσωπο επεσήμανε ότι ” δυστυχώς έβαλες την Ελλάδα σε αδιέξοδο, Δύο είναι οι κόκκινες γραμμές. Να μείνει Ελλάδα στο ευρώ και να παραμείνει στην ανάπτυξη, αυτή ειναι η εθνική συνεννόηση που προτείνουμε, να απαλλαγεί ο ΣΥΡΙΖΑ απο ιδεοληψίες και βαρίδια, εθνική συνεννόηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη διέξοδο και η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο”.

Ο κ. Σαμαράς ζητησε ακόμη αλλαγή πολιτικής λέγοντας ότι “να αλλάξουν οι ασυναρτησίες που επέβαλλε η πρόεδρος της Βουλής, που λέει μέχρι πότε θα επισκεφθούν οι αστυνομικοί την τουαλέτα, να αλλάξει η πολιτική για τη μετανάστευση, η πολιτική δημόσιας ασφαλείας, κατάργησαν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας”.

Ενώ πρόσθεσε ” πανηγυρίζουν μόνο για ορισμένες εκατοντάδες δικούς τους που επαναπροσέλαβαν στο δημόσιο, αν θέλουν εθνική συνεννόηση αυτά πρέπει να αλλάξουν, να απαλλαγούν από ιδεοληψία και βαρίδια, δεν τους ζητούμε να έρθουν στη δική μας πολιτική, να βγουν απο τα αδιέξοδά τους. Και να γίνει γρήγορα, γιατί καθημερινά ανεβαίνει ο λογαριασμός”.

“Πρέπει να έχουμε το νου μας τι λένε οι ίδιοι. Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε ότι οι ίδιοι, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, οι ποινικοί και το κοντινό έγκλημα θέλουν να τους φάνε” σημείωσε ακόμη.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε την πρότασή του για μεγάλη εθνική συννεόηση υπογραμμίζοντας ότι “τωρα όμως τελείωσαν τα ψέματα και μόνος δρόμος ειναι η εθνική συνεννόηση να αλλάξει πολιτική ο τόπος και θέλω να σας πω η ΝΔ θα παίξει ξανά το ρόλο της. Εμείς δεν κοροϊδέψαμε τον κόσμο. Εμείς βάλαμε και βάζουμε την Ελλάδα πάνω απο όλα. Ειναι συχνά ανηφορικός δρόμος, αλλα αποδιδει και να είστε έτοιμοι γιατι θα κληθούμε να δώσουμε ακόμα περισσότερα, η Πραγματική ελπίδα είμαστε εμείς, όχι η κοροϊδία”. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε