Παρασκευή, 17 Μαΐ
21oC Αθήνα

Η Βουλή επιστρέφει! Πότε εκλέγεται Πρόεδρος – Όλο το χρονοδιάγραμμα

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Σας έλειψε η Βουλή; Είχε άλλωστε μπει για τα καλά στη ζωή μας, στις μέρες και τις νύχτες μας, κατά τη διάρκεια της θητείας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ξανάρχεται όμως, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου.

Όχι η Ζωή! Η Βουλή. Χωρίς τη Ζωή…. Δυο εβδομάδες μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου λοιπόν, θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών και θα εκλεγεί το νέο προεδρείο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου θα γίνει ορκωμοσία των βουλευτών που κέρδισαν την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο από την εκλογική διαδικασία.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 4 του μήνα, οι βουλευτές θα συναντηθούν ξανά στην Ολομέλεια, αυτή τη φορά για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο. Που θα είναι ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος αποτελεί την επιλογή και πρόταση της κυβέρνησης. Μαζί με την εκλογή προέδρου θα γίνει και εκείνη των αντιπροέδρων, των γραμματέων και των κοσμητόρων.
Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και την Τετάρτη και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη θα γίνει ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε