Παρασκευή, 24 Μαΐ
21oC Αθήνα

Σε 10 ημέρες το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα

Σε 10 ημέρες το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα

Τις επόμενες δέκα μέρες, προανήγγειλε στην Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επέκταση και τα κίνητρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με τις υπέρογκες χρεώσεις των διατραπεζικών συναλλαγών, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως θα υπάρξει καλύτερη ισορροπία όταν θα αυξηθεί ο όγκος των συναλλαγών με τις τράπεζες γι αυτό και εξήγησε εντός του επόμενου δεκαημέρου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα καθορίζονται τα κίνητρα για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε σημαντικό όπλο το πλαστικό χρήμα (κάρτες) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ θα έχει θετικές επιπτώσεις για την μείωση των τραπεζικών χρεώσεων.

Αναφορικά με το πλαφόν στις χρεώσεις τω ν τραπεζών σχετικά με τα διατραπεζικά εμβάσματα ο υπουργός είπε πως ο Κανονισμός εφαρμόζεται και επιφυλάχθηκε σε τρείς μήνες από σήμερα να δώσει στοιχεία από το Ηλκετρονικό Παρατηρητήριο Χρεώσεων που θα εποπτεύσει τις τραπεζικές χρεώσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε