Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σε εξέλιξη η κρισιμότερη συνεδρίαση της Νέας Δημοκρατίας μετά την παραίτηση Μεϊμαράκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιείται αυτήν την ώρα και ενώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες εντός του κόμματος.  

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο νέος μεταβατικός πρόεδρος, Γιάννης Πλακιωτάκης, καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους. 

Νωρίτερα, ο Εύαγγελος Μεϊμαράκης έξω από τα γραφεία στη Συγγρού ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας όμως σε όλους τους τόνους πως δεν παραιτείται από την κούρσα για την αρχηγία του κόμματος.

 

 

Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα πράξουν οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Επεσήμανε επίσης πως με την παραίτησή του πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης του κόμματος αλλά κάλεσε όποιον επιθυμεί να αποχωρήσει από το κόμμα μόνος του, να το πράξει.

«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου χυδαία και ανήθικη και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρία της ΝΔ, συνεχίζοντας την υποψηφιότητα μου», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε