Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σε κλίμα έντασης η δίκη Καμμένου εναντίον Κουρτάκη και Τζένου

Σε κλίμα έντασης η δίκη Καμμένου εναντίον Κουρτάκη και Τζένου

Με τεράστια ένταση έχει αρχίσει ενώπιον του Β Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείο και συνεχίζεται σε λίγο η δίκη του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Παραπολιτικά, Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή σύνταξης, Παναγιώτη Τζένου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετα απο μήνυση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Η δίκη άρχισε με τη κατάθεση του κ. Καμμένου. Μεταξύ πολλών άλλων και εν μέσω αντεγκλήσεων με τους δικηγόρους των δυο κατηγορούμενων αλλά και τον Παναγιώτη Τζένο ο οποίος βρίσκεται στο εδώλιο (ο Γιάννης Κουρτάκης εκπροσωπείται) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, υποστήριξε ότι δέχθηκε τους εκβιασμούς αφενός επειδή αποκάλυψε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία -όπως ανέφερε – περιλαμβάνονταν τα ονόματα των δυο δημοσιογράφων και αφετέρου επειδή ερευνούσε σε διάφορες πτυχές την υπόθεση του “Noor 1”.

Μάλιστα, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της κατάθεσηή του ο κ.Καμμένος απευθυνόμενος στον κ. Τζένο του είπε: “Είσαι εκβιάστής παιδιών…” για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο εξής διάλογος:

Παν. Τζένος: Δεν είπα ποτέ τίποτα για τα παιδιά σου….
Παν. Καμμένος: Καταδικάζεις τον Κουρτάκη; Αν ζητήσει συγνώμη αποσύρω τη μήνυση που έχω καταθέσει….
Παν. Τζένος: Δεν δέχομαι να με λένε έμπορο ναρκωτικών….Δεν ζητώ συγνώμη από συκοφάντες που στοχεύουν σε πολιτικές διώξεις…
Παν. Καμμένος: Εγώ είπα ότι είναι υπάλληλος στο “Μετρόραμα” του εμπόρου ναρκωτικών Κοτσιώνη…

Ακόμη, στην κατάθεσή του ο κ. Καμμένος ανέφερε: “Με έχει απειλήσει ο κ. Κουρτάκης…Είναι προσπάθεια εκβιασμού..
Έλεγαν για μένα ότι είμαι αλκοολικός. Αυτό που όμως που δεν μπορούσα να ανεχτώ είναι ότι κατηγορούσαν το παιδί μου ως αναρχικό και τρομοκρατή, συνεργάτη της Πόλας Ρούπα. Αυτό δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι.”

Επίσης ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ψευδείς τις αναφορές για το περιβόητο ταξίδι στιε Άλπεις επισημαινοντας : “Ψευδώς έβαλαν φωτογραφία μου σε σουίτα στις Άλπεις…Έδειχναν ένα πεντάστερο ξενοδοχείο που δεν έχω πάει ποτέ. Το έκαναν για μικροπολιτικούς λόγους. Γράψανε ότι επί τρεις ημέρες ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ… Αυτό είναι συκοφαντική δυσφήμιση. Όλα αυτά είναι βαρια συκοφαντικά ….Ο γιος δεν είχε σχέση με τρομοκρατία. Προσπάθησαν να αναφερθούν γενικά στα παιδιά μου για να με εκβιάσουν. Στοχεύουν σε εμένα….”.

Η δίκη συνεχίζεται

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε