Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σε ταβερνάκι στο Μεταξουργείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κυριάκος Μητσοτάκης

Για δείπνο πήγαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το βράδυ της Τετάρτης, 08.07.2020.

Πιο συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σε ταβέρνα στο Μεταξουργείο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Click4more: Το ζεύγος Μητσοτάκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι εμβληματικοί Στύλοι του Ολυμπίου Διός (pics)

Ο πρωθυπουργός συνοδεύονταν από την σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι, ενώ η ΠτΔ από τον σύντροφό της, επίσης νομικό, Παύλο Κοτσώνη.

Δείτε τις εικόνες

Κυριάκος Μητσοτάκης Κυριάκος Μητσοτάκης

Η εκδήλωση στους εμβληματικούς Στύλους του Ολυμπίου ΔΙός

Η εξάμηνη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη χώρα μας, για την οποία και πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η εκδήλωση, έχει ως κεντρικό θέμα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας την εποχή της πανδημίας.

Η ελληνική προεδρία πραγματοποιείται, άλλωστε, σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των προγραμματισμένων δράσεών της να πραγματοποιείται ψηφιακά (E-Chairmanship).

Click4more: Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα έγινε διεθνές πρότυπο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης»

Μέσα στο τόσο ασυνήθιστο και διαφορετικό πλαίσιο, η προεδρία θεωρεί ακόμη πιο επιτακτικό να αναδειχθούν οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της αποστολής του Συμβουλίου της Ευρώπης: Η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κεντρική εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπό την ιδιότητα του προέδρου της επιτροπής των υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ακολούθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία εξήρε τον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού.

«Για τη χώρα μας, που δοκιμάστηκε σκληρά τα τελευταία χρόνια και κρατήθηκε όρθια, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και την ευρωπαϊκή της ένταξη, η Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία» τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις