Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε τροχιά απόσυρσης η υποψηφιότητα Μαρίνου για τον ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ Στάθης Μαρίνος
Φωτογραφία Eurokinissi

Να αποσύρει για ηθικούς λόγους την υποψηφιότητά του για τη θέση του διοικητή ΕΦΚΑ φέρεται να έχει ζητήσει από τον Στάθη Μαρίνο ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος. Αιτία οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η υποψηφιότητα του Στάθη Μαρίνου για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ προκάλεσε θύελλα, την Τετάρτη (28.03.2018) στη Βουλή, με τους βουλευτής της ΝΔ να κάνουν… αποκαλύψεις στην Επιτροπή ΔΕΚΟ, όπου έφτασε το θέμα για γνωμοδότηση.

Σήμερα (29.03.2018) πρόκειται να επαναληφθεί η ψηφοφορία για τη διατύπωση γνώμης. Η διαδικασία μπήκε ξανά στο πρόγραμμα της Βουλής γιατί χθες αποχώρησε πρόωρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα και έτσι υπήρξε ισοψηφία 10 υπέρ έναντι 6 κατά και 4 παρών.

Οι καταγγελίες για τον υποψήφιο διοικητή του ΕΦΚΑ

Το κλίμα είναι «βαρύ» για να επιμείνει η κυβέρνηση στην τοποθέτηση στην θέση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ. Και αυτό μετά τις αναφορές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πως ενώ ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες διορισμένος τεχνικός σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, παράλληλα, διατηρούσε και μια ΕΠΕ με συνεταίρο τον κ. Γιώργο Καρακαλή,  στον οποίο ενόψει του διορισμού του στην θέση του προέδρου του ΕΦΚΑ, του μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας!

Επίσης, σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ η ΗΔΙΚΑ πριν τρεις ημέρες, στις 26 Μαρτίου, ανέθεσε στον Γιώργο Καρκαλή μια απευθείας ανάθεση έργου ύψους 20.000 ευρώ! Όπως είπαν οι βουλευτές της ΝΔ, μέσα στη σύμβαση αυτή, αναφέρεται πως  η ΗΔΙΚΑ έχει και προγενέστερες συμβάσεις έργων που έχει εκτελέσει ο κ. Γιώργος Κακαλής!

Οι βουλευτές της ΝΔ παράλληλα έθεσαν θέμα και ουσιαστικής ιδιωτικής συμμετοχής του Στάθη Μαρίνου και στη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το Κοινωνικό Εισόδημα και το Κοινωνικό Μέρισμα καθώς, ο ίδιος το αναφέρει  στο βιογραφικό του.

Οι “γαλάζιοι” βουλευτές θύμισαν τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει με τρείς υπαλλήλους της Βουλής, ο  Στάθςη Μαρίνος όταν απασχολήθηκε ως τεχνικός μετακλητός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα της Βουλής, Γιώργου Θαλάσση επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τι λέει ο Στάθης Μαρίνος

Στις καταγγελίες της ΝΔ για την εταιρική του σχέση με τον Γιώργο Κακαλή και τις απευθείας αναθέσεις που έπαιρνε από την ΗΔΙΚΑ, ο Στάθης Μαρίνος είχε να αντιτάξει πως η ανάθεση εργασιών γινόταν στον Γεώργιο Καρκαλή με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία και όχι ως εταίρος του.

«Κρύφτηκε» πίσω από την διοίκηση της ΗΔΙΚΑ λέγοντας πως εκείνος δεν έλαβε τις σχετικές αποφάσεις από η διοίκηση, ενώ δήλωσε πως στην Ελλάδα είναι λίγοι που έχουν την σχετική τεχνογνωσία και συνεπώς είναι ευνόητο να τους ανατίθενται κάποιες εργασίες….

Παράλληλα,  δήλωσε υπερήφανος για τη συμμετοχή του στην δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Ισχυρές επιφυλάξεις έδειξαν, μετά από αυτά να έχουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Επιτροπής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις