Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Συλλυπητήρια Παναγιωτόπουλου σε Ακάρ

Σεισμός στην Τουρκία: Συλλυπητήρια Παναγιωτόπουλου σε Ακάρ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από το φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που θρηνούν, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ζωές» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρέχει άμεση βοήθεια στις προσπάθειες διάσωσης» συμπληρώνει στην επιστολή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται, ότι, ήδη, η Ελλάδα έχει αποστείλει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και εξοπλισμό προκειμένου να συμμετάσχει στις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων στα χαλάσματα.

Τα συλλυπητήριά του «στους ανθρώπους της Τουρκίας και της Συρίας για τους καταστροφικούς σεισμούς» εκφράζει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Η Ελλάδα απέστειλε άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια και εξειδικευμένες ομάδες. Είμαστε γείτονες, πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο σε δύσκολες στιγμές», προσθέτει.

Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό και τον τούρκο ομόλογό του Σουλεϊμάν Σοϊλού, για τον καταστροφικό σεισμό στη γειτονική χώρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Θεοδωρικάκου: «Νοιώθω βαθύτατη θλίψη για την καταστροφή που προκάλεσε ο τρομερός σεισμός στην Τουρκία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις τουρκικές οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους σε αυτή την τραγική καταστροφή. Οι σκέψεις μας είναι με τον τουρκικό λαό. @suleymansoylu»

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στον φονικό σεισμό και στο περιθώριο της σημερινής του συνάντησης με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Χωρίς καμιά αμφιβολία μοιραζόμαστε συναισθήματα βαθιάς λύπης και οδύνης για τα καταστροφικά αποτελέσματα του σεισμού στην Τουρκία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στον γειτονικό τουρκικό λαό. Ήδη ο Πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης και συνδρομής ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην γειτονική χώρα στις συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις