Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Σενάρια για εκλογές ακόμη και 25 Ιουνίου

Σενάρια για εκλογές ακόμη και 25 Ιουνίου

Για δυο λόγους εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν ακόμη και στις 25 Ιουνίου, αντί για τις 2 Ιουλίου που ήταν η αρχική επιλογή. Και αυτό μετά τα διαφαινόμενα αποψινά (21.05.2023) αποτελέσματα των εκλογών

Με την εκτίμηση αποτελέσματος να δίνει στη Νέα Δημοκρατία σαρωτική νίκη επί του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newist.gr, σκέφτεται οι δεύτερες εκλογές να γίνουν στις 25 Ιουνίου, μια εβδομάδα πριν από τις 2 Ιουλίου.

Οι σκέψεις αυτές υπάρχουν παρόλο που εκείνη την περίοδο θα είναι σε εξέλιξη οι πανελλαδικές εξετάσεις. Δεδομένου, όμως, ότι οι μαθητές θα δίνουν ειδικά μαθήματα, τα σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα θα υπάρχει δυνατότητα να μη γίνουν εκλογικά κέντρα.

Αν λοιπόν οι εξελίξεις με τις διερευνητικές εντολές «τρέξουν», δεδομένου πως δεν υπάρχει περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων, τότε είναι πιθανό οι δεύτερες εκλογές να γίνουν στις 25 Ιουνίου.

Πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν, σχετικά με τα σενάρια για το πότε θα γίνουν οι δεύτερες εκλογές, 25 Ιουνίου ή 2 Ιουλίου, ότι όλα εξαρτώνται από τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και πόσο αυτή θα κρατήσει. Και δεδομένου πως αυτό είναι θέμα Συντάγματος, η ημερομηνία των εκλογών δεν είναι θέμα του κόμματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις