Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Σφαγή” Πολάκη με Βορίδη στη Βουλή! Ο Βελουχιώτης, τα τσεκούρια και τα βραχιολάκια

“Σφαγή” Πολάκη με Βορίδη στη Βουλή! Ο Βελουχιώτης, τα τσεκούρια και τα βραχιολάκια

Σκληρό «μπρα ντε φερ» μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλο Πολάκη για τις φωτογραφίες του Βελουχιώτη … του Παπαδόπουλου και τα τσεκούρια… τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΛΠΝΟ… και τα «βραχιολάκια» του Μαρτίνη και το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντινάν…..

Το «δυνατό» κονταροχτύπημα, σε υψηλούς τόνους, μεταξύ τους ξεκίνησε από την επικριτική αναφορά που έκανε στην ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης λέγοντας πως «στο γραφείο τους οι υπουργοί Σπρίντζης και Πολάκης είναι αυτοί που έχουν την φωτογραφία τον Άρη Βελουχιώτη…»

Για αυτή την αποστροφή του βουλευτή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ζήτησε θεωρώντας ότι τον προσέβαλε τον λόγο επί προσωπικού και του είπε «εγώ, πράγματι έχω στο γραφείο μου την φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη, αλλά επειδή, ένα και λίγο νεότερος σας θυμάμε από το πανεπιστήμιο με τα τσεκούρια και εσείς είστε αυτός που είχε στο γραφείο του φωτογραφίες του Παπαδόπουλου…» και όξυνε περισσότερο προσθέτοντας « για τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΛΠΝΟ μπορεί εσείς για την μικρή περίοδο που είσασταν υπουργός μπορεί να μην έχετε ευθύνη, όμως κάποιοι από την παράταξή σας και τις προηγούμενες θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις…» και άφησε μια νέα προσωπική μομφή προσθέτοντας «αλλά επειδή έχετε νομοθετήσατε για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντινάν, αυτού του κ. Μαρτίνη που είναι τώρα με τα βραχιολάκια για τις μίζες που έπαιρνε, και πέρασε στην Πειραιώς έχετε κάτι να μας πείτε;»

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης «σήκωσε το γάντι» στην πρόκληση και του απάντησε « χαίρομαι που αποσαφηνίσατε και με εξαιρέσατε σχετικά με το ΚΕΛΠΝΟ…. Σε ότι αφορά αυτά που λέτε για την φωτογραφία με τον Παπαδόπουλο και αυτά για τα τσεκούρια… αυτά έγιναν στα 21 μου χρόνια και είμαι έτοιμος όπου και όποτε θέλετε να τα συζητήσουμε και ανεκτικός, αλλά δεν επιτρέπω σε κανένα να αφήνει σκιές σε θέματα ακεραιότητας… Τι είναι αυτά που λέτε για το Ερρίκος Ντινάν. Τι νομοθέτησα που έχει σχέση με τις μίζες που πήρε ή δεν πήρε ο Μαρτίνης.

Η τροπολογία που εγώ έφερε και ψηφίσθηκε για το Ερρίκος Ντινάν ήταν για να μην βγεί στον πληστηριασμό και να μην κλείσει. Αυτό ήταν. Και αυτό, για πέστε μου, τι σχέση έχει με τα βραχιολάκια και τα όσα κατηγορείτε ο Μαρτίνης;Τι μου προσάψετε;»

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανταπαντώντας, επέστρεψε και πάλι στις διαφημιστικές λίστες του ΚΕΛΠΝΟ και από εκεί που λίγο πριν το εξαιρούσε από ευθύνες είπε « τους μήνες που είσαστε υπουργός Υγείας δόθηκαν από το ΚΕΛΠΝΟ σε διαφημίσεις το ποσό των 5.888.000 ευρώ και κάτι ψιλά… και μπορεί να μην ξέρατε τι γίνεται από κάτω σας αλλά όπως λέμε στο στρατό ο λαχαγός είναι υπέυθυνος για ότι συμβαίνει στον λόχο…».

Ο Μάκης Βορίδης του απάντησε πως « το ΚΕΛΠΝΟ κάνει διαφημιστικέ ςκαμπάνιες και αυτές δεν είναι δωρεάν. Ο νόμος ορίζει πως δίνονται. Εχετε κάτι να πέιτε ότι έγινε παράνομα, να το συζητήσουμε. Όμως δεν έχετε. Μέχρι λοιπόν να το διερευνήσετε και να βρείτε ότι κάτι έγινε παράνομα σταματήστε το. ΄Όταν βρεθεί κάτι τότε εδώ είμαστε αλλα όχι έτσι…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε