Πολιτική

«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»

Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ πυροδότησαν οι εξελίξεις στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την πλήρωση θέσεων σε Ανεξάρτητες Αρχές, με το Μέγαρο Μαξίμου να κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη για «ύβρεις και τοξική ρητορική» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά πως «οι μάσκες έπεσαν».

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ανέφεραν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «συνέχισε τον πολιτικό του κατήφορο» και τον κατηγόρησαν ότι, αναφερόμενος στη διαδικασία επιλογής προέδρων για τρεις Ανεξάρτητες Αρχές, έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και «θεσμική εκτροπή», «διαστρεβλώνοντας πλήρως τα πραγματικά περιστατικά».

«Κατώτερος των περιστάσεων» ο Ανδρουλάκης

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η «θεσμική εκτροπή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Βουλή προχώρησε σε δημόσια ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος», ικανοποιώντας, όπως σημείωναν, σχετικό αίτημα του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το Μαξίμου υποστήριξε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων «πρόσωπα υψηλού κύρους και εγνωσμένης αξίας» για δύο Ανεξάρτητες Αρχές, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι επιχείρησε να «τορπιλίσει» τη διαδικασία «σε συνεννόηση με τις πιο λαϊκίστικες δυνάμεις του Κοινοβουλίου».

«Ο κ. Ανδρουλάκης για άλλη μία φορά εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας με νόημα: «Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες, καθόλου ευχάριστες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

ΠΑΣΟΚ: «Χρειάζεστε άλλες 7 ώρες;»

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση και σε υψηλούς τόνους. Η Χαριλάου Τρικούπη σχολίασε ότι το Μέγαρο Μαξίμου χρειάστηκε «κοντά 7 ώρες» για να τοποθετηθεί για όσα συνέβησαν στη Διάσκεψη των Προέδρων.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας απάντηση σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα: «Για ποιον λόγο ο πρόεδρος της Βουλής ανέβαλε την ψηφοφορία για την πλήρωση της θέσης της επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα;».

«Έχετε απάντηση; Χρειάζεστε άλλες 7 ώρες να το μελετήσετε το θέμα;», πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «φαυλότητα» και «αντιθεσμικές μεθοδεύσεις».

Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε και στις αιχμές περί «περισσότερων λεπτομερειών»: «Όσο για τις απειλές, ας γνωρίζετε ότι στη Δημοκρατική Παράταξη δεν σας παίρνει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή οι αλλαγές στο Ταμείο Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία – Στο στόχαστρο οι περικοπές σε εναέρια μέσα και έργα πρόληψης
Ερώτηση για την απένταξη Canadair, Air Tractor και κρίσιμων υποδομών - Αιχμές για καθηλωμένα AW139 και Diamond DA62 εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
Πολάκης, ΣΥΡΙΖΑ
Μητσοτάκης στην υπογραφή συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης» η είσοδος της Meridiam στην GSI
Η Meridiam αποκτά την πλειοψηφία της Great Sea Interconnector, ενώ η συμφωνία με τη Nexans επιταχύνει τις εργασίες για ένα έργο στρατηγικής σημασίας στην Ανατολική Μεσόγειο - «Ενώνουμε δυνάμεις σε ένα ευρωπαϊκό έργο κοινού ενδιαφέροντος» δήλωσε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης, υπογραφές για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
148
Αυγερινός, Μουτσάτσου και ακόμη 20 πρώην στελέχη κατά Καρυστιανού: «Δεν αποχωρήσαμε για καρέκλες», αιχμές για «συγκεντρωτικό μοντέλο»
Σε κοινή ανακοίνωση απορρίπτουν τις κατηγορίες της ηγεσίας, μιλούν για συγκέντρωση εξουσιών σε «περιορισμένο κύκλο προσώπων» και ζητούν διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες
Αυγερινός, Καρυστιανού, Μουτσάτσου 57
Με τη «σφραγίδα» Μητσοτάκη η επανεκκίνηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου: Η Meridiam αποκτά τον έλεγχο της GSI
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράφονται η συμφωνία για την είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου ως πλειοψηφικού μετόχου της Great Sea Interconnector και η τριμερής σύμβαση με τη Nexans για τις έρευνες βυθού
Ηλεκτρική διασύνδεση 41
ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή σκυτάλης στο Ινστιτούτο Πουλαντζά μετά την παραίτηση Ρεπούση – Πρόεδρος ο Βερναρδάκης, διευθυντής ο Κορμάς
Η Μαρία Ρεπούση αποχώρησε καταγγέλλοντας κίνδυνο μετατροπής του Ινστιτούτου σε «κομματικό βραχίονα» - Η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε άμεσα τη νέα διοίκηση
Οι Χριστόφορος Βερναρδάκης, Μαρία Ρεπούση και Παναγιώτης Κορμάς