Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Σφήνα” Βενιζέλου στη Φώφη για την Βασιλική Θάνου – Ζητά να ελεγχθούν οι παρεμβάσεις της

“Σφήνα” Βενιζέλου στη Φώφη για την Βασιλική Θάνου – Ζητά να ελεγχθούν οι παρεμβάσεις της

“Σφήνα” του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση που κινεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σχετικά με τους χειρισμούς, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίο ως μέλος και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πρώτος είχε «ανοίξει» και είχε ζητήσει να εξεταστούν τις φερόμενες παρεμβάσεις της Προέδρου του Αρείου Πάγου σε δικαστικές υποθέσεις που έχουν και πολιτικό «πρόσημο», και αναφορικά με την «πολιτική» αλληλογραφία της κυρίας Βασιλικής Θάνου προς την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε Ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Στην ερώτηση αυτή ο κ. Βενιζέλος εκφράζει όχι μόνο “την οδυνηρή του έκπληξη γνώση της αλληλογραφίας αυτής που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και προκλήθηκε από την  επιστολή της κας Προέδρου του Αρείου Πάγου με την οποία παραβιάζονται θεμελιώδεις αρχές του δημοκρατικού, κοινοβουλευτικού και δικαιοκρατικού πολιτεύματος”, αλλά και ζητώντας να κινηθούν οι διαδικασίες του άρθρου 91 του Συντάγματος που αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο δικαστικών λειτουργών.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε