Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Σφοδρά πυρά ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου

Σφοδρά πυρά ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου

Σκληρή πίεση αναμένεται να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το θέμα της υπόθεσης του Κωνσταντίνου Φλώρου, καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, όχι για εθνικούς λόγους, αλλά για προσωπικά του ζητήματα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η υπόθεση αυτή έχει «πολύ ψωμί». Ποιο συγκεκριμένα, θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η κυβέρνηση να απαντήσει για ποιους λόγους η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ακούγοντας ιδιαίτερα τις προσωπικές του συνομιλίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για δεύτερη μέρα χθες (16.01.2023) η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας: 

«Αντί να αναζητά εσωτερικούς εχθρούς απευθύνοντας σειρά παράλογων ερωτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα: Παρακολουθούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στρατιωτική ηγεσία; Ναι ή όχι; Και αν ναι, γιατί».

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου: «Με βάση τις τελευταίες αποκαλύψεις, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Αυτό συνιστά τομή για το μεταπολιτευτικό δημοκρατικό συμβόλαιο».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για “ρυπαρά δίκτυα” μέσα στην ΕΥΠ. Εάν πάρουμε ως δεδομένο αυτό που είπε, επί της αρχής, είναι τεράστιο πολιτικό πρόβλημα το γεγονός ότι η ΕΥΠ έχει τέτοια ρυπαρά δίκτυα στο εσωτερικό της.

Θα πρέπει όμως και κάποιος να πει ποια είναι αυτά τα δίκτυα. Όταν μετά από τόσο καιρό δεν έχει γίνει καμία αποκάλυψη και δεν έχει έρθει κανένας προ των ευθυνών του, δικαιούμαστε να πούμε ότι αυτό το ρυπαρό δίκτυο είναι το δίκτυο Μητσοτάκη».

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ακόμα: «O κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει: Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για λόγους εθνικής ασφαλείας ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου;

Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος.

Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στον βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις